Inviger iphone

Har nu börjat använda min nya iPhone som jag köpte i helgen. Så var tvungen att testa skriva ett inlägg här! :)

Kan också passa på att berätta att jag idag har skickat iväg 100 digitala bilder till framkallning. Fick ett erbjudande från smartphoto om 100 gratis bilder.

Väntar på att det ska bli lite torrare ute så man kan sätta igång med agilityträningen ordentligt igen. Vill ha vår!! Trodde våren var påväg i helgen, det var riktigt skönt väder. Men sen blev det kallt igen, i måndags fick jag skrapa rutor på bilen och det snöade parallellt med regnet som föll. Men ja, våren lär väl dyka upp så småningom. Trist att man inte kan träna på planen bara så blöt och dyngig den är. Och vi som behöver träna på kontaktfälten.

Ovisade snöbilder








Max gör sin populära "rump-tackling"







Vårväder ?



ja dedär vårvädret. Det var riktigt fint väder när jag skrev det men ja sen blev de inte så vackert. Antagligen bara för att jag skrev det. Nu är det tråkigt och grått igen.

Och slalomträningen då. Ja det underlättar ju om man kan sätta ner pinnarna i marken. Men med lite fantasi går det ändå. Jag satte först upp fyra pinnar och lät han köra självständigt, jag skickade och stod kvar. Han drog bra och jag kastade leksak som belöning. Sen tog jag bort och körde bara ingångar på två pinnar. Skickade han från alla håll och kanter.

Slalom



Det är underbart väder idag! :D Det känns verkligen som att det kommer gå mot vår nu. Hoppas!
Jag tycker det kan blåsa lite extra så det torkar upp i marken med, vill kunna åka till klubben för att träna lite.

Men man tar vad man har. Tänker träna slalom i trädgården idag. Har endast fyra pinnar men bra träning för ingångar, position och självständighet.

Tog lite bilder på mig och Max igår eftersom jag ska skicka iväg foton till framkallning. Visar dom senare.

Pappersbilder



Har fått ett erbjudande på smartphoto att jag får 100 bilder gratis om jag beställer innan den 29onde, och det tänker jag passa på att ta! Håller på att samla ihop 100 bilder nu som jag vill framkalla. Är uppe i 60 eller något sånt nu. Tänkte ta en sväng och ta några sprillans nya bilder som jag också ska skicka iväg men idag är det bara grått och trist.
Enligt smhi skulle det bli ganska fint imorn så då får jag ta och gå ut, slutar jobba 2 så blir en sväng med kameran då.

Det är kul med pappersfoto, det är inte ofta man har det längre. Allt är digitalt. Men ska passa på att rama in en massa bilder nu! :)

Första tävlingen!



Har nu anmält oss till vår första "riktiga" tävling! Det är en inofficiell som Rönne håller, jag ska både vara funktionär och sen starta i både hopp och agility 1. Det blir bra träning för oss, riktig tävlingskänsla men på vår egna klubb. Sen en eller två veckor efter är det vår första officiella i Lomma, men den har jag inte anmält till än.

Höfter



Har varit inne på hunddata och sett att Max höftresultat ligger ute. Tyvärr blev det C-höfter igen så ingen avel på honom alltså.

Höfterna som så är inget som kommer att påverka honom då bilderna inte såg så hemska ut. Och sen eftersom han är så pass musklad som han är så är det inga problem. Men synd ändå att vi ytterliggare en gång ska få en hund med dåliga höfter. Diezel har ju D höfter, inte för att vi märker något av de heller men att veta det är ju trist.

Detta gör att jag ännu mer förespråkar att man ska kolla sina hundar, särskilt om man ska hålla på med någon sport som kräver styrka av hunden. Vi kollar alltid både höfter och armbågar på hundarna, vare sig de är tänkta till avel eller inte.

A1:an



I helgen var det sista helgen av instruktörsutbildningen. Även om det är intensivt så är det väldigt kul och intressant!

Under lördagen så var det bara teori hela dagen och vi ritade även kombinationer som vi skulle träna på under söndagen. Under söndagen då så skulle vi ha med våra egna hundar för att träna med. Max skötte sig jättebra! Sen på eftermiddagen så var det teori.

Så nu är jag nästan klar instruktör. Vi fick med oss ett prov hem som vi ska göra på en vecka och sen ska jag bara få godkänt på den. Spännande!

Tugg



Idag ska jag sticka inom djuraffären och köpa lite tugg till Max. Något som han kan ha och roa sig med när han sitter i bur under söndagen på A1an. Brukar alltid va annat man vill ha med hem när man är i djuraffären men ska hålla mig till tugg ;)

Vädret är underbart! Sol och snö, vackert! Tänkte ta en sväng med Max och kameran sen. Och senare blir det jobb.

Går och väntar otåligt på Max höftresultat. Tycker det kan ta och dyka upp i brevlådan nu!

Vi har snö!



Snö har vi haft sedan i söndags och hundarna älskar det!

Igår var vi i ridhuset för lite agilityträning och det gick väl bra. En klass tre bana byggdes upp så det var inte så konstigt att det blev lite fel. Men han har glädjen i ridhuset iallafall.

Nu har vi siktet på sista delen av A1:an som går i helgen.

Röntgen



Igår var vi på Jennyhill veterinärklinik för att röntga om Max höfter och röntga hans tass samtidigt.

Eftersom de som röntgade honom sist knappast visste vad de gjorde, dels var Max så pass nersövd att det tog över ett dygn för honom att vakna och sen var bilderna inte raka. Detta gjorde att Max fick ett resultat med C på sina höfter. Det kan mycket väl vara så att Max har C höfter men nu har vi en ordentlig bild röntgad av specialisten Sune Jerre så skulle han få C på höfterna denna gången med så vet vi att han har det. Det kan även bli att han kanske har bättre på sina höfter. Vi väntar med spänning på resultatet.

Vi valde att även röntga tassen som han skadade förra våren där den så kallade specialisten bland annat missade benbrott i en tå och det inte blev helt bra. Vi var hos Sune för några månader enbart på grund av tassen för att han skulle kolla den, vi fick springa och han kände på leden sen skulle vi ta röntgen nu i samband med höfterna. Och som tur var så ser allt bra ut i tassen! Skönt att höra!

På kvällen sen var det regelrevidering ute på Rönne där domare Magnus Andkvist gick igenom alla de nya reglerna. Mycket givande!

Ridhusträning



Igår var vi i ridhuset och tränade agility. Och det gick superbra! Max tyckte inte alls det var så konstigt att vara i ett ridhus utan det var hur kul som helst tyckte Max, så kul att han till och med visste vägen själv och då behöver man inte lyssna på mig ;)

Det var superkallt och Max fick ha täcke på sig. Det är så skönt att Max inte alls tycker det är något dumt att ha på sig utan han älskar allt som har med täcken, selar och halsband att göra.

Iallafall, när vi kom dit så började vi med att bygga en bana, vissa av de andra skulle tävla i helgen så de ville köra en ganska svår bana. Svår var den! Men vi lyckades ganska bra. Nu var ju Max superglad så han skulle behöva öppna öronen lite mer och lyssna på mig vart vi ska någonstans men det var inte hela världen, utan jag är nöjd så länge han tycker det är toppen att vara och träna i ett ridhus.

Ridhusträning


Helgen har gått fort och vi har mest tagit det lugnt. Inte tränat något direkt,  kameran var med ute en gång i kylan och jag förfrös fingrarna ungefär men några fina bilder blev det iallafall.

Imorgon blir det agilityträning i ridhuset. Vi har fått en plats i tidiga gruppen kl 18 imorgon. Ser fram emot detta och det ska bli bra träning. Eftersom han inte direkt gillade att springa agility i ridhuset så är mitt främsta mål att han ska tycka det är kul och klarar av att koncentrera sig i ridhuset. Sen vad vi tränar på är inte så noga. Får se vad de andra ska träna på.

Om två veckor är det sista helgen på A1 utbildningen och då ska vi köra agility i ett ridhus med våra egna hundar, så det är därför jag vill att Max ska kunna slappna av i ett ridhus med. Och sen är det ju bra träning inför framtida tävlingar om de skulle vara i ridhus.

RSS 2.0