Stoltare än stoltast



Åh vilken helg!  Är så glad att jag åkte och tävlade denna helgen fast motivationen var i botten.
 
I lördags var vi i Lund och första klassen för oss var agilityn. Max kändes väldigt lugn, inget stressmjäll i pälsen och ingenting och han gav mig bra kontakt.
De första fyra hindrena var han okoncentrerad och sen landade han mitt i långhoppet och jag kände att han blev lite låg. Jag tog fram godis för att frivilligt diska mig men få Max mer positiv och oj va han tände till!
 
Det var som om vi tränade, bara han och jag, SÅ bra gick det! Han var följsam, snabb och alla hinder och byten blev bra gjort. Och det bästa av allt. Vi tog HELA banan! Det är första gången vi gör detta på en officell tävling med massa folk, och han var så positiv och tyckte det va så kul! Näst sista hindret missa vi men jag tänkte inte ta om det när han va så glad. Det kändes som jag gick från banan och hade vunnit hela tävlingen - så glad var jag!
 
I hoppklassen gick det inte lika bra, två hundar innan jag skulle starta så kissade en hund på banan och när Max kom till det stället ställde han sig direkt där och rörde sig inte ur fläcken. Jag tog upp belöning och fick ta honom därifrån men resten av banan var han okoncentrerad och skulle dra dit så jag valde att ta en rakbana och sen ut igen.
 
Men jag är så nöjd med denna dag! Underbar känsla hade vi när vi åkte därifrån!
 
Igår var vi i Hässleholm för en inofficiell tävling. Det gick inte lika bra som i Lund men vilken skillnad mot andra tävlingar, han springer inte ut så mycket från banan och han är positiv.
 
Kanske kan han ha mognat lite så vi kan fortsätta tävla nästa år?
 
Nu är det slut på tävlingar för detta året och nu börjar snart jakten. Vi avslutade riktigt bra!!
 

Sista tävlingshelgen

Ja då är vi inne på vår sista tävlingshelg denna säsong. Imorgon, lördag, ska vi tävla agility i Lund och på söndag är det Hässleholm som gäller.
 
Efter vår sista tävling som gick så himla dåligt blev det att jag tappat massor av lusten att träna agility. Har funderat på om man skulle stryka sig från dessa tävlingar och helt vila från agilityn tills nästa år. Men sen tänker jag, nej vi kan inte avsluta vår säsong med ett så otroligt uselt lopp. Det var till och med sämre än vår allra första tävling där Max inte alls ville nånting.
 
Detta är två små tävlingar i helgen, den i Hässleholm är inofficiell. Så mitt mål för helgen är att Max ska kunna koncentrera sig på mig och vi ska ha roligt. Vare sig vi tar två hinder eller en hel bana, det kvittar - bara vi har roligt.
 
Max kommer bo hos mig hela helgen då vi åker så pass tidigt på morgnarna, mysigt! :)

Första natten i huset

 
Då va första natten i huset avklarat, ingen hund har fått sova här än då det inte blivit inhägnat än och vi har en stor väg bakom huset så för säkerhetsskull får de vänta med att sova här.
 
Det var inte så läskigt som jag trodde att bo i hus, är mörkrädd men det märkte jag inte av så mycket, inga konstiga ljud eller så heller. Dock tror jag att jag dör om jag skulle hitta en stor jätte spindel på väggen en dag.
 
Vi flyttade alla grejer igår och på en dag hann nästan allt komma iordning. Jag behöver någon byrå och så för att det sista ska komma på plats men annars har jag packat upp alla kartonger. Sen är det jakt på nya möbler som gäller.. Det som först får köpas in blir en byrå till sovrummet, sen blir det nytt köksbord. Mitt köksbord funkar så länge men det är ett väldigt litet köksbord för att det skulle passa in i det lilla köket i lägenheten, nu ser det bara pyttigt ut haha. Sen måste jag ha en ny tvbänk, den jag har är för lång för väggarna. Men för det mesta är allt iordning.
 
Dagen har bestått av jobb och sen iväg och hålla kurs. Skönt med sovmorgon, jobbet ligger bara några hus bort så går till jobbet istället för att köra, så skönt! Och massor med bensin sparar jag ;)
 
Nu blir det sängen, upp tidigt för jobb imorn
 
RSS 2.0