Tillbaka till datorvärlden!

Kul att så många är inne på bloggen fast jag inte skrivit nåt!
Men nu är det slut med dåliga uppdateringar - hoppas jag!
 
Anledningen till den otroligt dåliga uppdateringen är att jag ska flytta! Så efter att jag bodde hos mina föräldrar när de va i Turkiet så fick datorn stanna där tills jag skulle flytta. Det var inte tänkt så från början men sen har det inte blivit att jag tagit den med mig hem. Å andra sidan har jag inte direkt saknat att inte sitta vid datorn, har haft så mycket att göra.
 
På söndag går iallafall sista flyttlasset till lilla huset. Ska bli så mysigt att bo i hus! Har längtat hur länge som helst! Själva huset är inte så stort, lagom till mig, en trea på 65 kvm. Sen är där källare,förråd och ett sött lusthus. Sen tomten är det bästa! 1660 kvm tomt - underbart!! Kommer bli kanon för hundarna!
Från en etta på femte våningen i stan till ett hus med stor tomt är ett stort steg men åh va jag längtar! Är verkligen ingen stadstjej ;)
 
 
Sen Ang valp, som jag nämnt lite försiktigt i bloggen. Tanken var att jag skulle ha en valp ur en kull som skulle födas i början på augusti men tiken gick tyvär tom och det blev inga valpar. Men jag väntar vidare, har hittat en uppfödare som det bara känns så bra med, så känns värt att vänta! Och föräldrarna till denna kullen verkar också himla bra. Allt känns bra helt enkelt :) Så valp blir det inte fören till nästa år, hon skulle para en tik nu i höst så början på nästa år borde jag bli med valp!
 
Annars då, Jag är inne på mitten av min agilitykurs, tiden går fort! Kursarna är duktiga och intresserade, kul när man får kursare som verkligen vill utvecklas och tar till sig det man säger.
Jag och Max har tränat väldigt lite agility på senaste tiden och tävlingarna går sämre än sämst, nu senast var i Bjuv och jag valde att stryka mig från tre av fyra klasser. Trist men sant.
 
 
Jag tycker ändå vi kommit en bit på vägen men där tog det verkligen stopp. Max ville verkligen inte koncentrera sig på mig, jag fick ingen som helst uppmärksamhet. Han tog varken godis eller leksak och det enda han gjorde när jag släppte han lös var att springa ut och spåra nåt i publiken. Jag försökte igen till agilityklassen men eftersom han visade samma okoncentration så valde jag att stryka honom, ville inte förstöra mer genom att gå in och tjata på honom, det vinner varken jag eller han nåt på. Söndagen valde jag att stryka helt då pappa egentligen skulle haft med honom till Bosjökloster där det var jakt och fiskemässa men det blev inte, jag hade dock ingen motivation alls så valde ändå att stryka.
 
Detta kan bero på lite olika saker, har försökt analysera det efteråt. Antingen var där nåt jättegott vilt djur som gått över hela planen eftersom Max verkade spåra något, det var också väldigt mycket folk och hundar, fyra banor och över 1300 starter så det kan också påverka honom. Sen på söndag kväll blev Max magsjuk, både kräkte och var dålig i magen så han kanske rent av kände sig hängig och inte ville pga det? Ja, vem vet. Men jag som försökt hålla tålamodet och hoppet vid liv hela säsongen börjar bli less på att inte komma någonstans.
Jag börjar fundera på om jag helt enkelt måste acceptera att Max inte vill det jag vill och börja träna nåt annat istället.
 
Jag har anmält oss till en rallylydnadskurs så får vi pausa agilityn ett tag och se om det kan hjälpa oss. Vi har två agilitytävlingar kvar denna säsongen så vi får se hur det går.
 
Imorgon bär det av tidigt för att hjälpa till på ett jaktprov.
 
 
 
 

Dåliga uppdateringar

 
Det blir lite dåliga uppdateringar då min dator inte är hemma. Sitter vid mammas dator nu och kan uppdatera. Och jag gillar inte alls att uppdatera via mobilen så det kommer troligen va lite dålig uppdatering ett tag till.
 
Nu sitter jag och väntar på pappa sen ska vi köra och bada alla hundarna, det är varmt och hundarna verkligen ÄLSKAR att bada! Kul att titta på också, dom simmar inte bara utan dom springer, tar sats och dyker i. Och det gör dom massor av gånger. Blötdjur!!
 
 

Agility x3

 
I helgen har det varit mycket agility - kul!! :)
 
Dock har jag inte tävlat själv, men kul att se andra duktiga ekipage, och särskilt som man kommer upp och kollar på klass tre.
 
I lördags följde jag med Åsa till Söderåsen för att se henne tävla klass två. Hon skulle bara tävla en klass så det var snabbt färdigt och vi åkte hem. Men skönt väder och trevligt var det!
 
I söndags var det klubbens klass tre tävling och jag var funktionär hela dagen. Riktigt kul att se klass tre ekipage och landslagsekipage! Vissa lopp satt man och rös så bra det såg ut! Så duktig vill jag också bli en gång i framtiden.
Det är också kul att se att trots att man är uppe i klass tre kan det gå dåligt, många diskar sig och några tar ut hundarna från plan då det inte alls går.
 
I måndags var det dags för kurs igen. Jag var rysligt trött då jag jobbat hela dagen och kände inte alls för det, men när man väl är där och har ett gäng glada kursare som vill lära sig en massa s glömmer man tröttheten och blr så glad av att få lära ut. Det är kul!
 
 

Agilitykurs



Ikväll är det åter dags att köra igång en nybörjarkurs i agility. Denna gången har jag sju kursare.
Det ska bli kul att hålla kurs igen samtidigt som det inte är så jättelockande eftersom det öser ner ute just nu. Får hoppas på lite uppehåll tills ikväll då..
 

Agilityträning



 
I lördags var vi och tränade agility med Åsa och alla hennes hundar. Hon hade med en bana som hon kört på en kurs för förra årets världsvinnare Nicola.
 
Det var en svår men riktigt rolig bana som vi klarade förvånansvärt bra. Visst var där lite missar men trots värmen så hade Max bra fart och vi tog oss igenom banan.
 
Där var lite klurigheter som vi inte tränat på innan men efter några gånger på just den svårigheten klarade vi det med, kul med lite utmaning!
 
Efter träningen gick vi en runda i skogen och hundarna fick bana i ån. Skönt tyckte dom :)
 

Hunddag

 
 
Idag har det varit en hel dag med hund på schemat. Det började med att jag och Max stack till Åsa och hennes familj vid lunchtid. Lasse skulle visa mig hur han gjorde sina levergodisar till hundarna så jag hade med lever till honom. Kanon blev det!! Max älskar dom!
 
Sen var tanken att vi skulle träna innan styrelsemötet på klubben men det hann vi inte, så det blev styrelsemöte och sen städdag på klubben inför tävlingen nästa vecka. Efter det blev det träning.
 
Då hade det blivit lite svalare med så skönare för hundarna. Vi körde en kombination från en kurs Åsa varit på, där va lite olika svårigheter men Max är så duktig. Jag ska bara hinna tänka och springa samtidigt haha
 
 
RSS 2.0