The one and only

Ja, jag står som oftast då inte framför kameran men här är några bilder på mig som min syster tagit. Håll till godo ;)
 
 
 
 
 
 
 

Sömntuta

Sigge låg och myste på köksgolvet innan idag
 
 
 
Tyvärr var jag inte riktigt med me kameran här..
 
 
 
 

Semester!

 
Vi har semester, så därför har här varit ganska tomt på inlägg.
Eftersom vi har semester gör vi mest ingenting. Hela förra veckan njöt vi av solen. Det har blivit lite bad, små pass av lydnadsträning och promenader men ingen annan direkt träning. Semester behöver vi alla ibland! :)
 
Däremot for vi iväg till Bjuv i torsdags för en liten inofficell agilitytävling. Jag var nära att strunta i det eftersom det var rysligt varmt. Detta var en kvällstävling men det var riktigt varmt långt in på kvällen.
Men eftersom det var ett examensarbete av en som ska bli tävlingsledare, och jag antog att många skulle strunta i det pga värmen så valde jag att åka. Ville inte att det skulle bli för lite startande för henne och sen är det ju bra träning för Max i vilket fall.
 
Både agilityklassen och hoppklassen var riktigt, riktigt svåra och kluriga. Där va inte alls många som gick runt i klasserna, i en av klasserna kom nog bara två runt, resten diskade sig.
 
Först ut var agilityklassen och large va först. Det var riktigt varmt så Max hade ingen fart alls men han tyckte det var kul och jag är nöjd, även om vi diskade oss så var känslan bra och han börjar följa mig bättre på tävling, vi kom runt iallafall halva banan innan vi sprang ut. Det är framsteg iallafall :)
 
Sen när det var dags för hoppklassen hade det blivit svalare och Max hade bättre fart. Vi diskade oss på samma ställe som i agilityklassen, det var samma sorts klurighet fast med andra hinder, men känslan var bra även i detta loppet och vi tog faktiskt större delen av den.
 
Efter alla dessa tävlingar har jag nu lärt mig hur jag ska göra när jag startar Max, man får rasta honom en tid innan men jag kan inte tagga honom fören precis innan start, börjar jag när det är fem hundar innan oss tröttnar han och bara ger upp innan vi kommit in på plan. Utan jag får tagga snabbt när det är två hundar innan och sen bara köra :)
 
I lördags så åkte mina föräldrar till Turkiet så nu denna veckan bor jag hemma på gården hos alla hundar. Jag och min syster har precis kommit in efter en lång promenad. Först tog vi dom gamla som inte klarar att gå så långt eller snabbt, och tur va det för det började störtregna så vi var ganska blöta när vi kom in, hade varit dränkta om vi gått den långa rundan med dom små.  Sen efter att det slutat regna och solen tittade fram igen tog vi dom små på en lång promenad. Vi hann precis in och nu har det blivit riktigt mörkt och börjat åska. Stackars Ajax sitter och skakar här bredvid mig.
 

1 år!

 
 
Såg nu att jag haft min blogg ett år redan, den 15 juli förra året skapade jag den.
 
 

Max och det hundätande gräset!

 
 
 
 
 
Max smet ut på åkern en sväng och kom tillbaka med denna köttätande växt som tydligen äter hundar (enligt Max) Den höll hårt i honom men Max besegrade den till slut!
 
Haha söta hund
 

Shopaholic

 
Igår satt jag och kollade runt på kameror, och objektiv. Vill ha ett nytt och lite bättre zoom objektiv då jag bara har mitt kitobjektiv som inte är så jättebra. Så det som alltid sitter på kameran är mitt fasta 50/1,8 men ibland kan det va bra att ha en zoom. Har tittat länge på detta objektivet, tamron 17-50/2,8, då det ligger i bra prisklass och alla jag känner som har det är nöjd med det. Men har valt att vänta.
 
Igår var jag inne på att jag ska nog byta kamerahuset då min D60 börjar bli till åren och jag tycker den presterar sämre. Har kollat runt på olika hus men det är så svårt att veta vilket som är bra. Får bli att åka till en fotobutik och klämma, känna och fråga :)
 
Sen efter några timmars letande sprang jag över detta objektivet igen, till kampanjpris dessutom! :) Så då kunde jag inte hålla fingrarna borta utan detta klickade jag hem! :) Är som ett litet barn på julafton haha Hoppas det kommer imorgon! :)
 
Vilka kameror/objektiv kör ni med?
 

Kärlek

Älskade bruna hund ♥

Ija

Lite bilder från när jag och Åsa tränade agility förra veckan, bilder på hennes 4 mån border valp Ija.
 
Ija, 4 mån och Michelle, 8 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Diezel 6 år!

 
Grattis till sötaste Diezel som blir 6 år idag! :)
 

Myskatt

 

Mr Black and white

 
 

Agilityträning!

Då jag sitter på min mammas dator för tillfället blir det ingen ny bild, bjuder på en gammal goding på min älskling istället :)
 
Idag for vi ut till klubben för att träna agility tillsammans med Åsa och hennes hundar. Vi har inte tränat agility på några veckor men det är kanske dax att börja eftersom det är tävling den 25!
 
Åsa hade med en klurig bana från Gill och det gick väl okej, lite småmissar här och där men annars gick det fint :) Småmissar från min sida såklart.
 
Hade med kameran och fotade både Max och Åsas nya lilla Ija. Kommer upp bilder inom kort när jag är tillbaka på min egna dator!
Man blev ytterliggare lite valpsjuk när man träffade Ija, gud så söt.

Kompisar!

 
 

Den blå poolen

Idag kom sommarvärmen en stund. Så varmt att vi tog fram hundarnas pool, som är en sandlåda för barn egentligen, som vi ställt undan för ett tag sen eftersom sommaren aldrig kom.
 
Max och Ajax tyckte detta var toppen! Dom andra två är lite badkrukor. Diezel badar bara fötterna om ingen annan är där som kan stänka på honom haha. Bjuder på lite bilder.
 
 
I väntan på vattnet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vildsvinshägn

 
 
Igår var vi i Bassholma för att släppa Max i vildsvinshägnet. Vi hade med Diezel också men vildsvinen var så pass nära öppningen att vi valde att inte släppa in Diezel, det hade blivit för enkelt. Vi hade hoppats på att de skulle vara längst ner i ett stycke där det är väldigt högt gräs där Diezel hade fått leta ordentligt efter dem.
 
Vi var där förra veckan med och då gick det inte så bra, Max var väldigt försiktig och sökte mycket stöd av oss. Igår gick det bättre. Det är inte riktigt bra än men det tar sig. Han behövde fortfarande stöd men inte lika mycket som förra veckan. Han driver heller inte så mycket utan är mer ställande och skäller. Däremot sista rundan fick han fart på en och drev ganska bra. Det verkade få Max till att tända till och han ville inte gå därifrån sen.
 
Vi kommer fortsätta att åka dit för att träna på helgerna så hoppas vi det blir bättre. Nu har han ju faktiskt inte jagat mer än en säsong förra hösten.
 
 

Trött-Max

 
Visar en bild från min mobil på Max efter att vi varit ute drygt två timmar i värmen igår. Han blev trött och somna på min huvudkudde, man ska ligga bekvämt tycker Max ;)
 
Igår blev det även lydnadsträning och det går framåt! Har påbörjat fot-träning och även hitinkallningen. Hitinkallningen endast några steg ifrån än sålänge och fot endast några steg framåt, men det tar sig!
 
Svårt att veta exakt hur man ska gå tillväga för att det ska bli så bra som möjligt eftersom jag adrig tränat denna sorts lydnad innan. Men bra att ha testat på Max innan valpen kommer eftersom jag vill träna tävlingslydnad med henne. Max är lite test ;)
 
Blir lydnadsträning idag med, ska se om jag lyckas filma lite, kan vara bra för mig också att se.
 

Leksaker

Har kommit in i en period där jag sitter och flätar leksaker till hundarna. Bra terapiarbete ;)
I och för sig är det väl bra, då har jag en tid framöver och slipper tänka på att nu måste jag göra nya, för de går ju sönder efter ett tag. Har även gjort en mindre till min kommande bebis :)
 
 
Är så otålig, vill ha valp nu! Vet att jag inte ska hoppas på för mycket, med min vanliga tur kanske det inte ens blir några tikar i kullen och jag vill ha en tik.. Men ja, vi får se om en månad helt enkelt när de bestämmer sig för att titta ut.
 
 

Valpplaner!

 
 
Har många år planerat min nästa hund och nu blir det äntligen verklighet! Egentligen hade jag planerat en valp till nästa vår eller sommar, men det blir redan till höst om där blir en valp till mig. Den enda problemet att inte ta valp direkt var om jag inte kunde ta semester nu i höst men det visade sig att det kan jag! :)
 
Så nu är det bara väntan kvar, sen kommer troligen en liten aussie valp att flytta hit :D
Valparna beräknas födas i början på augusti så då blir det runt oktober som det blir valptider här. Har pratat med uppfödaren och det känns himla bra, får hoppas bara där blir en valp till mig :)
 
Kan knappt vänta!
 
 

Den förlorade sommaren

 
Här kommer lite bilder som jag trodde jag lagt upp men tydligen inte gjort ^^
 
 
 
 
 
 
 

Dessa äckliga fästingar!

 
Max har blivit stadsvovve igen :) Tog en lång promenad i en skog vi har en liten bit bort från där jag bor, där finns slingor som är uppmätta. Tror där finns fem olika längder där den kortaste är 2 km och den längsta är drygt 9 km. Himla smidigt :) Brukar springa dom rundorna de gånger jag inte har hunden hemma, kanon att man vet hur långt man springer.
 
Efter vi gått rundan så ser jag en fästing på Max, plockar bort den och kollar lite mer ifall där finns fler. Fy vad fästingar är äckliga! Max hade en del på sig som kröp som jag kunde plocka direkt, sen när vi kom hem blev det duschen och då fick vi bort ytterliggare några. Usch äckliga kryp, men va gör man inte för sin älskling :)
 
Nu har vi ätit kvällsmat och nu ligger Max och sover vid mina fötter. Blir lite mys ikväll, imorn förmiddag ska vi möta upp en kompis och hennes söta lilla hund för en promenad, blir kanon!
 
Ska absolut skärpa mig med bloggandet. Blivit lite få inlägg den senaste tiden. Och med bilderna! Har nya bilder men de ligger såklart kvar i kameran hos mina föräldrar.
 
 
RSS 2.0