Framsteg!

Tog och tränade lite lydnad med Max innan och det går framåt! Han behöver i princip ingen stöttning alls längre vid hitpositionen och han följer bra om jag snurrar runt, om ni förstår vad jag menar. 
 
Kul när man märker framsteg! 
 
 

Småpojkarna är hemma!

Max och Diezel har blivit stadshundar för ett dygn. Tog hem dom igår.
 
Idag regnar det tyvärr lite men vi va ute på en mysig långpromenad som avslutades med att killarna fick springa i rasthagen som numera finns här i Ängelholm. Nu är de lugna och sover middag ;)
 
Jag håller på att tvätta så springer fram och tillbaka i tvättstugan, om en stund blir det varsitt klicker-pass mellan tvättningarna med både Max och Diezel.
 

Vi har kommit runt!

 
Ett mirakel har hänt! Eller nä, men nästan! Igår var jag och Max tillsammans med Åsa och hennes russlar iväg på klubbtävling på Ängelholms brukshundklubb.
 
Vi åkte dit som träning eftersom Max är som han är på tävling. Det regnade och hade inte Åsa hängt på hade jag struntat i det. Men tur var det att vi åkte!
 
Det var två unga, duktiga tjejer som höll i tävlingen men tyvärr dök inte många upp. Detta var bra träning för Max då det både var nytt folk, nya hundar och ny plats att vara på. Och mitt i allt dök en anka upp på plan som vi fick jaga bort.
 
Första klassen var agilityklass och det var en relativt enkel bana. Jag har lärt mig att inte värma upp Max för tidigt för då klarar han inte att koncentrera sig, så kissade han innan, sprang lite och sen väntade på att tagga till sista hunden var inne. Sen startade vi. Och hör och häpna, han var relativt koncentrerad och snabb! Visst gjorde han någon utsvävning och vi diskade oss på grund av att han missade ett hinder men vilken skillnad! Vi kom runt HELA banan!! Jag var så lycklig, och Max var glad!
 
Sen till hoppklassen och det var en klurigare bana men samma där, jag tagga han precis innan jag skulle in och det gick riktigt bra det med! Han gjorde en utsvävning så vår tid blev usel men vi kom runt utan att diska oss! Dock på de tre sista hindrena vet jag inte vad jag höll på med, blev nog så chockad över att vi gått runt två banor. Först tränger jag honom inför en tunnel och sen glömmer jag att kalla på honom efter tunneln så han vet inte var han ska. Men min fina duktiga hund!
 
Till prisutdelningen då, vi kom tvåa (dock med usel tid men vadådåå) och fick pris! jag levde på moln igår.
 
Får hoppas detta håller i sig :)
 
 

Den gamla, den grå

Visar två bilder på gamla, gråa Zeke
 
 
 
 

Kursavslutning



Nu ikväll hade jag kursavslutning av min första agilitykurs. Det har gått så fort och jag hoppas verkligen att dom har lärt sig något. De sa ikväll att de hade tyckt det var riktigt roligt att gå kurs och att de hade lärt sig massor så jag hoppas de :)

Vi avslutade kursen med en tävling, där de fick springa två lopp var och det bästa loppet räknades, därefter blev det prisutdelning och sen grillade vi. Riktigt duktiga tycker jag att dom är! :)

Jag hade Max med mig och efter kursen var slut så körde jag några vändor på samma bana som de haft som avslutningsbana. Trots min hemska hosta som gör att jag knappt orkar springa utan att hosta ihjäl mig så hade vi en sån härlig känsla ikväll! Max är så kul att köra på träning då han är så lyhörd och känslig för mina signaler och mitt kroppsspråk. En himla skillnad mot vad det är att köra honom på tävling.

Vi körde tre vändor och det gick så bra! Är så lycklig att slalom äntligen sitter!

På onsdag ska vi ha styrelsemöte så då tänkte jag ta med Max så kör vi lite agility innan mötet. Imorgon blir det lite lydnadsträning tänkte jag.



Tävling i Höganäs


Igår var det sista officiella agilitytävlingen på ett tag, i Höganäs. Jag är sjuk och var väl inte sådär jättepepp men valde att åka ändå. Bra träning för Max.

Åsa var först ut med Paula och sen hade hon inte mer för dagen. Eftersom jag har en hosta som heter duga så tyckte jag att Åsa kunde köra Max i första klassen, agilityklassen. Och det gjorde hon. Det var himla kul att stå i publiken och se Max på plan, se vad andra säger och tycker, eftersom Max inte riktigt gör som man ska på plan än sålänge. Men det var inga negativa kommentarer där inte, istället tvärtom. Som jag skrattade. Såg himla kul ut. Max ser alltid så lycklig ut på plan. Loppet gick ganska bra faktiskt, Åsa har aldrig kört Max innan. De diska sig, Max sprang lite som han ville men de kom från start till mål med undantag för några missade hinder haha ;)

Sen var det en himlans väntan. Jag startade inte sista klassen fören runt 4-halv 5 tiden.. Det verkade vara en kul bana men väl inne på plan så klarade inte min röst att varken kalla, styra eller hålla i honom så det gick sämre än vanligt. Det var mest in och sen ut från plan igen. Max hade kul iallafall :)

Ängelholms hundungdom har en klubbtävling på söndag som jag funderar på att åka på, blir bra träning för Max..

Den där tuben..

Är ute och kört några vändor slalom på baksidan precis. Baconost tuben är såklart med. Jag vänder ryggen till ett ögonblick och tuben ser ut såhär..

image description


Max kommentar till det hela är att han har inte rört den, den va så sedan innan. Haha jo men visst va ;)

 

 

Ajax 11 år!



Grattis till fina, gamla Ajax som idag fyller 11 år! :)

Back in business


Bild: Google

Ber om ursäkt för att det inte blivit skrivit här på ett tag. Har nämligen varit iväg på Kreta en vecka. En helt underbar vecka som gick alldeles för fort.
Vi var i Platanias och bodde perfekt, nära både staden, uteställena och stranden. Det var jag och en kompis som åkte dit och vi gjorde egentligen inte så mycket. Vi tog de lugnt, vi låg på stranden, badade, gick i staden, åt på restauranger och bara njöt. Vi var ute någon kväll och festade med, men efter halva veckan blev jag sjuk. Har legat störtförkyld och är det fortfarande nu när jag kommit hem.

Det roligaste vi gjorde under veckan var nog ändå att köra vattenskoter! Det var så roligt! Vilken kick!

Hade jag inte saknat hundarna så mycket hade jag gärna stannat där för alltid. Jag kom hem inatt runt tre, kom då till mina föräldrar eftersom jag ställt bilen här och de hade mina husnycklar för att kunna vattna de få blommor jag har. Eftersom klockan var så mycket valde jag att sova här och har inte åkt hem än.

Det var lite kallt att åka från 35 graders värme till, som de sa på planet, "Det är 11 grader varmt i Malmö" Jag hade väl velat kalla det 11 grader kallt men ja ;)

Max blev lyckligare än lyckligast när jag kom innanför dörren inatt. Galet glad blev han. Och han har nästan inte lämnat min sida sen dess. De andra hundarna blev också glada, men ingen har en chans att komma fram när Max står där. Jag får själv säga till honom att nu får han vänta ett tag så jag kan hälsa på dom andra.

RSS 2.0