Klickerträning



Nu när jag inte har någon hund att träna på grund av jakten har jag gett mig fan på att jag ska klicka in och träna katten. Det hade varit häftigt, vet ju att det ska gå men har aldrig klickertränat annat än hundarna. Spännande utmaning. Får berätta hur det går sen.

Jakt i sikte

Pappa har semester och det är endast jakt som står på schemat, de har jagat varje dag sedan i måndags så det händer inte mycket mer än så. Det är mycket bara det. Diezel får beröm varje gång han kommer hem från jakten, han driver massor med vildsvin. Han är duktig lilla Diezel.

Eventuellt blir det till att åka till fredskog på fredag för att släppa Max i ett vildsvinshägn. Tyvärr kan jag inte följa med då jag jobbar hela dagen.

Efter att pappa har börjat jobba igen någon gång efter nyår så kommer jag börja träna lite agility igen på vardagarna när pappa inte ska jaga så vi iallafall har kört lite repitition innan träningstävlingen den 21 januari.
Tiden går otroligt fort, helt skumt att det redan snart är 2012.

Ny design

Har precis suttit med Sigge i knät som väldigt intresserat följt vad jag gjort på datorn. Då och då har han själv försökt trycka på tangenterna för att hjälpa till. Jag har nu bytt design till en lite roligare, då jag ännu inte kan göra designer själv till en blogg så blev det en redan färdig design som jag sedan fixat lite på.

Blev lite snyggare än den enkla vita, jag gillar det enkelt och stilrent men lite färg skadar ju inte ;)

Promenad i blåsten



Har varit ute och gått en lång runda med de två gamla innan, de två små är i skogen med pappa. Tänkte lägga upp mina mål för 2012 men eftersom jag inte är hemma utan är hos mina föräldrar nu så får det bli en annan dag. Men över lag så gäller målen för Max. För Diezel har jag inte jättemycket mål egentligen. Funderar på att testa på rallylydnad med honom och isåfall blir ett mål att starta på en tävling i rally kanske. Vi får se vad det blir helt enkelt.

God jul

Ett litet försenat God jul från oss. Har haft fullt upp i helgen, jobbat och den lilla tid där emellan har spenderats hos mina föräldrar för julfirande.





Någon leker i granen fast man inte får.

Julkänsla?



Året har gått i rasande fart och det är redan jul, kan inte fatta det. Har verkligen ingen julkänsla. Plusgrader, ingen snö och bara grått och trist. Ska spendera min jul på jobbet men det gör absolut ingenting, eftersom jag inte har någon julkänsla överhuvudtaget. Blir till att fira lite jul imorgon kväll efter 21 när jag slutar jobbet och innan jag ska börja tidigt dagen efter. Tror jag ska sätta mig och fundera lite över våra mål för 2012 och se om vi har uppnått några mål för 2011.

Kompisar

Här kommer lite foton på Max och Sigge. Sigge har äntligen accepterat att Max vill leka och busa. Bilderna har min mamma tagit.






Bus på g, det ser farligare ut än vad det är ;)


Kärleksbett

Maximus 2 år!



Idag fyller min underbara Max hela två år. Min lilla valp har blivit stor. Älskade Max.

GRATTIS till Max och alla hans nio syskon som fyller två år idag!

Planering för 2012



Har lagt upp kalendern för 2012 på hemsidan (www.wachtelbus.info.se) men den är högst preliminär. Har endast suttit på sbk tävling och skrivit ner varenda tävling som jag skulle kunna åka på och skrivit in. Jag vet alltså inte än om jag kommer åka på dessa, inget är bestämt. Först måste jag veta om jag får det fasta jobbet som jag ska söka i början på januari, så jag vet schema och så vidare. Och sen måste jag veta så någon annan också ska dit så man har lite trevligt sällskap. Men tänkte att jag lika gärna kunde lägga ut kalendern ändå, fast den är preliminär.

Red roses





Sigge



Katten har nu fått ett namn, vi har till sist enats om Sigge.

Namnlös





Försök fota en katt som aldrig är stilla. Han är dessutom linslus och vill vara så nära kameran han kan, inte helt enkelt alltså.

Mitt supersmarta krutpaket

Slutar aldrig förvånas över hur smart Max är. Och vilken energi han har, min lilla vilde.

Tog ut han för ett klicker-pass och min tanke var att till slut ska han snurra runt framför mig för att sedan backa in mellan mina ben.

Det första han gör när jag tar fram klickern är att han gör det han lärde sig sist - att snurra runt = klick. Nästa försök bara snurrar han och helt plötsligt sätter sig snabbt och lätt mellan mina ben som om han aldrig gjort annat. Då kom jag fram till att detta kan jag ju ha användning av, att han själv sätter sig mellan mina ben, till exempel på agilitytävlingar i starten.

Sagt och gjort jag tränade vidare på att han skulle snurra och sen backa in för att sätta sig mellan mina ben istället och det tog inte lång tid förän han visste precis hur han skulle göra. Tränade ca 5x2 min och han kan övningen. Sen har jag inte lärt in nåt namn än då jag inte vet vad jag ska kalla det för än. Och mer träning utomhus och sånt såklart för att det ska sitta. Men slutar ändå aldrig förvånas över hur bra han läser mig och hur jäkla smart han är. Och ett krutpaket. Och söt.

Lyckad jakt



I helgen har det varit jakt alla tre dagarna. De är på olika marker, i fredags var de i småland har jag för mig, lördag vet jag inte var de va någonstans och i söndags var de mot Örkelljunga. I fredags sköts det rådjur, ett var indirekt för Max som pappa utryckte det. Max hade drivit fram det men hann släppa innan det senare sprang förbi en skytt. Så indirekt men ännu inget skjutit för honom som han varit nära.

I lördags var det också rådjur skjutna och ett av de var för Diezel, han gjorde tydligen riktigt bra drev den dagen.

Igår sköts det vildsvin dock inget efter våra hundar.

Efter att pappa kommit hem så åkte jag, mamma och pappa till en av pappas jaktmarker i Våxtorp för att hitta en gran. Och när vi kom hem bakade jag och mamma lite julgodis.

På fredag fyller älskade Max hela två år!

Snö



Det ser tveksamt ut att det kommer snö till jul.
Bilden är tagen för någon vecka sedan när vi hade snö någon timme.
Hundarna blev helt galna, de älskar snö!

Tävling!

Årets (2012) första agilitytävling är nu bokad! Dock är det en träningstävling för klubben, men det är i ett ridhus. Max har aldrig varit i ett ridhus så det ska bli riktigt bra träning för honom. Och eftersom vi äntligen ska tävla officiellt nästa år så är det en bra start för året och en bra träning.

Har lite smått abstinens just nu. Vill träna träna träna! Men har haft så mycket i skolan den sista tiden och pappa har ju hundarna på helgen. Men idag tog jag examen iallafall så nu är jag fri! Färdig undersköterska! Helt underbart!! Så nu har jag helt plötsligt massor med fritid! Haha inte bara jobb och plugg utan nu jobb och fritid! ;D
Så nu hoppas ja det ska bli lite mer agilityträning än det blivit de senaste veckorna.
Vill träna och riktigt längtar till tävlingarna nästa år! Helt galet vad jag längtar ut på plan! Ja, 21 januari är denna träningstävling iallafall, resultatet här är inte viktigt för mig utan det är just träning, eftersom det är i ett ridhus och det ska bli kul att se hur Max reagerar.

Annars har hundarna varit med pappa och jagat i Småland hela dagen, de sköt två rådjur tror jag det var.
Bjuder på en liten bild på min älskade Max.

Veterinärbesök

Idag har vi varit hos veterinären med Max och Mira, det var bara vaccination idag så inget allvarligt.

Dock är Mira ingen Mira, utan Mira är en pojke. Så det gäller att spåna på lite pojknamn nu. Tur att hon(han) inte lärt sig sitt namn riktigt än. Vi hade jättesvårt att kalla henne för hon eftersom vi bara har pojkar annars, så det faller naturligt för oss att säga han. Men nu har vi precis kommit så långt att vi kallar henne för hon och nu ska vi börja kalla henne för han istället. Krångligt men vi blev ändå glada, lättare ingrepp vid kastrering senare.

Max gillade inte alls det han fick, han fick bara för kennelhosta denna gången och den får de i näsan och inte som en spruta.  Men Max hade nog egentligen föredragit en spruta, det var så hemskt att han var tvungen att skrika lite, stackars Max ;) Men han överlevde detta också haha

De gamla grå

Visar två bilder på de två grå, Ajax 10,5 år och Zeke snart 9 år.
Man kan nästan tro att Zeke är äldst eftersom han är mycket mer grå än vad Ajax är men tror det beror på att Ajax är skimmel kanske, det via syns inte så mycket på honom. Men å andra sidan, Ajax beter sig som om han är 3 år och Zeke som om han vore 15 ;)



Lyckad jakt

Idag har pappa varit iväg med hundarna i skogen och allihop har varit duktiga, alla tre. idag fick Zeke också följa med, ont har han nu efteråt i sina leder men åh va han älskar att springa i skogen.

Alla tre har bland annat drevet älg, Diezel drev tre på en gång. Pappa har berättat men jag har glömt vad mer de har drevet, får prata med honom och redogöra ordentligt sen :)

Imorgon väntas ny jakt, men endast med Diezel och Max.

Nu är alla hundar trötta och jag ser inte skymten av de, så sociala är de ikväll. Till och med katten sover. Hon lär väl vara vaken inatt då antar jag, haha.

Galenskap


Man kan inte alltid vara vacker hälsar Max

Jaktnytt

Blir inte jättemycket skrivet om jakten med hundarna, mycket beror det på att jag inte själv är med i skogen, vilket är synd. Ofta är det helgerna som jag har annat för mig, jobb eller annat så jag inte kan vara med i skogen. Men jaktsäsongen är ännu lång så jag hoppas jag kan gå med en eller fler dagar senare. Blir färdig med skolan 16 december med så då har jag inte det utöver jobbet längre som tar tid.

Så tyvärr är det enda jag kan skriva som pappa säger "han har varit duktig, han har drivit osv."
På det stora hela är dom duktiga, Max börjar bli bättre och bättre. Dock inget skjutet efter Max än. Diezel är där skjutet nåt efter har jag för mig.

Nu till helgen ska de jaga tre dagar, fredag, lördag och söndag så kanske kommer lite uppdateringar då om de händer nåt speciellt.

Imorgon ska jag och bästa Åsa ta oss uppåt för att bland annat besöka Engelsons! Ska bli spännande!
RSS 2.0