Kamera och tävling!

Hämtade idag min nya kamera! Har bara precis testat den hemma i lägenheten så har inga direkt bilder att visa, men tänkte knäppa några bilder imorgon för att testa den riktigt. Än så länge är jag nöjd, verkar filma bra också!

Har också anmält mig till en hel del tävlingar nu ikväll, så nu har vi massor av ställen att träna med mycket folk på, på Råådalens tävlingar är där över 1300 starter per dag. Kommer vara grymt med folk! Max kommer få träning som heter duga :)

Rosor















Agilitykurs


Ajax på bild

Idag har jag och Max varit på dagskurs för Eva Leandersson. Det har varit en väldigt givande dag med strålande väder och trevligt folk. Nu är vi riktigt trötta och jag ska alldeles strax inta sängen. Dagen resulterade även i årets första bränna, alldeles röd i hela huvudet.

Sigge

Lite bilder på Sigge som är ute och härjar. Inte lätt att fota honom när han är ute..







Träning!



Idag var det träning för Gill Lantz igen. Alltid lika kul att åka dit! Idag bjöd hon på en klurig bana med svårigheter jag aldrig trodde vi skulle klara bara sådär. Det började med hopp, balans och hopp och tanken var att jag skulle ställa mig långt bort, enda borta vid tredje hopphindret för att sen kalla han över hopp och balansen. Trodde att han skulle springa förbi balansen dels för jag aldrig gått så långt ifrån honom vid en start förutom med enbart hopphinder och dels för att vi inte tränat balansen genom att han tar den själv medans jag står på andra sidan.

Sagt och gjort han tog alltihop! Han stannade dock inte på kontaktfältet så det var att ta om, men han gjorde det. Detta ska jag absolut träna mer på. Nästa svårighet var ingången i slalom då det var en riktigt klurig ingång med högerslalom dessutom. Men det klarade han också! Otroligt. Högerslalom som vi haft så svårt med.

Sen fortsatte banan med diverse klurigheter, runt hinder, ta hinder från "fel" håll och hinder som stod nära som fällor. Men tyckte att vi klarade alla över förväntan.

Max var också väldigt duktig, Gills ena hund är inne i löp och Max tyckte hon var extra fin såklart. Men han klarade av att köra en bana med fokus på mig fast hon stod utanför staketet. I "pauserna" när Gill och jag pratade om vad vi gjort och vad vi skulle göra så sprang han dit men oftast när jag kallade så gick han därifrån. I vissa fall fick jag hämta honom. Men det är stort framsteg från sist då Åsas tikar löpte och vi tränade ihop. Då kunde han inte alls koncentrera sig.

Nästa träning för Gill är tisdag om två veckor. Jag kommer träffa henne på en tävling i Eslöv och då ska hon även kolla på oss när vi springer för att se hur Max beter sig på tävling. Hon kanske kan hjälpa oss.

Ups and downs

Klubbtävlingen gick inte så himla bra som jag hoppats på. Max tycker uppenbarligen att det är himla konstigt och inte alls kul att där finns massor med folk som tittar på honom, bara honom.

Igår ville han inte alls, han hade ingen fart, ingen glädje och det slutade med att jag gav upp. Jag blev arg. Inte på honom såklart, men på hela situationen. Att jag inte kunde göra nåt för att visa att vi verkligen kan det här. Att vi är duktiga. För jag kan ärligt med handen på hjärtat säga att vi är jäklar i det duktiga. Och vi skulle kunna komma långt med mer träning.

En sak jag funderat på idag när ilskan och förtvivlan lagt sig är att det kan kanske ha att göra med att dessa två tävlingar jag varit på har varit på våran klubb, jag har därför haft han i bilen bredvid planen. Där har han suttit tills det är dax att värma upp sen har jag bara gått in och kört. Han har alltså inte fått vara i miljön med de andra hundarna, inte haft en chans att vänja sig.

Jag har anmält till en del tävlingar och vi kommer åka på dom och sen försöka få Max att vänja sig. Till en början kommer det väl vara som det varit, att han inte vill. Men såsmåningom hoppas jag att han kan ha glädjen och farten som han har på träning, även på tävling.

När detta året är slut så kanske vi kan visa med rättvisa vad vi går för på plan.

Snart klubbtävling

Ikväll är det klubbtävling på rönne. Vädret är ju inte det bästa men vad ska man göra.. Max är taggad till tusen, troligen eftersom vi vilat från agilityn en vecka ungefär. Han blir helt galen när man tar fram agilityväskan i vanliga fall men idag var extremt ;)
Har tänkt jag ska överge nybörjarklassen för att starta i agilityklassen istället, som träning inför riktiga tävlingar.

Ny kamera!

Har länge velat ha en kompaktkamera, det finns ofta tillfällen där det blir för bökigt att ha med systemkameran och dessutom vill jag ha en som är lätt att ta med på agilitytävlingar så jag kan få mina lopp filmade.

Så nu ikväll hittade jag en kamera på Elgiganten, extrapris för endast 500 kr. Den verkade bra och filmar i hd. En samsung ST93 heter den, i färgen röd. Så hoppas den är bra nu.

Kommer såklart komma upp foton och kanske till och med filmer när jag fått hem den:)

En blå dröm







Vårkänslor





Vi har allihop vårkänslor, jag och hundarna. Altandörren står öppen nästan hela dagarna och hundarna älskar att själv kunna välja var de vill vara, ute eller inne. Sovandes på gräset eller altanen.

Nu har vi snart vilat för mycket ifrån agilityn känner jag, har snart abstinens ;) Men på torsdag blir det tävling på klubben, fredag är det träning för Gill och söndag är det dags för en dagskurs för Eva Leandersson.

Sen nästa vecka är det dags för riktig tävling igen.

Flowerpower





Kalender för 2012



Här kommer lite datum för kommande tävlingar.
Tävlingarna gäller agility.

» 26/4 Klubbtävling agility Rönne hu

» 6/5 Eslöv
» 12/5 Råådalen
» 13/5 Råådalen
» 19/5 Höör
» 24/5 Klubbtävling Rönne hu
» 26/5 Söderåsen

» 9/6 Malmö
» 10/6 Klubbtävling Rönne hu
» 17/6 Höganäs

Detta är tävlingarna som vi har inbokade innan sommaruppehållet.
Efter sommaren har jag dessa planerade, de är dock inte helt bokade och bestämda.

» 25/8 Bjuv
» 26/8 Bjuv

» 8/9 Halmstad
» 15/9 Lund
» 29/9 Skurup

Paus

Vi tar en liten paus ifrån agilityn nu i helgen. Känner att det blivit väldigt intensivt och vi behöver vila från det några dagar. Nästa vecka kör vi igång med nya träningspass igen! :)
Nu i helgen ska jag istället tänka ut något nytt, kul trix som vi ska träna in.

Bjuder på ett par bilder av Sigge som trivs ute i vårvädret.







Bildbomb

Här kommer lite bilder sen den 12/4












Det är inte det enklaste att fota en katt som aldrig är stilla, och mer än gärna är så nära kameran som möjligt





Träning för Gill


Diezel på bild


Igår var jag och Max och tränade för Gill Lantz igen och åh så bra det gick! Är riktigt nöjd! Han var lite okoncentrerad i början men det släppte sen. Vi fick köra en svår bana, gissar på klass tre. Det var många konstiga svängar och mycket att ta hinder från "fel" håll. Men det gick riktigt bra faktiskt, både Max och jag lärde oss svängarna otroligt fort, och det fick vi beröm för också. Man blir alltid glad över beröm ;)

I slutet var det svårt för Max att koncentrera sig då en av Gill's hundar troligen ska till att löpa snart, men bra träning det med.

Ritade av banan efteråt och ska absolut träna mer på den sen!

Nu ska jag snart iväg och leta efter en ny pipleksak eftersom Max "råkade" ta sönder sin igår på agilityträningen.

Första tävlingen!



Då var vår första "riktiga" agilitytävling över. Rönne hade ju sin inofficiella tävling i söndags och vi startade i hopp 1 och agility 1. Sedan hjälpte jag till som funktionär i nästan alla de andra tävlingarna.

Överlag är jag riktigt nöjd över dagen. Det var roliga banor, vi hade relativt fint väder och allt flöt på bra. Dock har vi inga resultat att skryta med, men är nöjd ändå.

Vi började med hoppklassen. Max tyckte det var konstigt att det var så mycket folk här. Har det filmat och man ser hur han kollar på publiken i varje hopp. Han var okoncentrerad och ville inte ha varken leksak eller godis innan vi gick in på plan. Han tog några hinder sen drog han rätt ut i publiken och därmed diskade vi oss, haha :)
Jag lyckades att kalla in honom och vi körde vidare, han hade inte samma fart som vanlig och han vägrade ta slalom (som annars har blivit såå himla bra!) men struntade i det eftersom jag inte vill stå där och tjata eftersom det inte gör någon nytta. Vi gick i mål och han tyckte det var kul.

Sen var det agilityklassen, rolig bana här med. Jag gick in med tanken att stannar han inte på kontaktfälten så kommer jag ta upp honom igen och diska oss frivilligt. I första raksträckan var balansen med och han stannar fint på kontaktfälten! Vilken lycka. Vidare några hinder och sen rätt ut i publiken igen haha. Diskade där med. Vi fortsatte och han hade kul, han stannar lika fint på Ahindret! Kanon! :D Slalom vägrade han ta även här men vi struntade i det. I sista raksträckan blir han jätte okoncentrerad och jag väljer att bryta och inte ta målet. Jag gick av banan och tog honom i nackskinnet för att leda honom till kopplet. Alla som känner oss vet att Max absolut inte är känslig för att man tar tag i honom och för honom är det inte hårt att ta tag i nackskinnet, det hade väl varit det för en liten pudel eller nåt. Fick lära mig hårda vägen att man knappt får ta i sin hund på en agilityplan då domaren tyckte jag tog för hårt i honom och han sa till mig. Har det filmat och visst ser man att nackskinnet går upp eftersom det är löst, men man ser även att Max inte bryr sig det minsta, så kan man läsa hundens signaler så ser man bara att han blir sur för han inte får springa till alla andra hundar och leka. Han visar inte det minsta tecken på att det gör ont (så hårt tog jag inte) eller att det skulle vara obehagligt.

Men på det stora hela är jag nöjd. Det var första gången med så mycket folk och det är bara att åka på många tävlingar för att vänja honom vid det.

Nästa tävling är den 6 maj i Eslöv.

Slalompinnar!



Tackar min snälla mamma för att jag nu har ett helt slalom på 12 pinnar istället för 4 ;)
Så nu slipper vi åka enda till klubben endast för att träna slalom!

Ännu mer agility!

Agility, vad annars? Haha.
Idag åkte jag till klubben och mötte upp Åsa. Vi gick igenom alla priser och annat som skulle bli klart till söndagens tävling. Vi var där sammanlagt nästan fyra timmar.

Vi passade även på att träna såklart. Vi byggde en hopp bana ifrån gåsahoppet 2010, vi trodde att det var en klass två bana eftersom den inte kändes så himla svår men det var en klass tre bana såg jag sen.
Det gick ganska bra faktiskt men max blev trött fort, det var riktigt varmt idag! Skönt! Till sist körde jag lite kontaktfält och det börjar kännas okej faktiskt! Jag måste fortfarande stötta honom mycket men det går framåt!

Nu är det vila i två dagar till söndag då det är tävling!

Mobilbild på fina Max!

Agility och åter agility

Jaa agility är typ det enda vi sysslar med just nu i tid och otid. Datorn blir inte rörd så mycket heller så därför det inte uppdateras så värst mycket här. Kommer säkert bli mer när tävlingarna sätter igång.

Denna vecka blir också fylld av agility. Igår satte jag igång min första agilitykurs. Nervöst och spännande men det gick himla bra, över förväntan! Ser fram emot ytterliggare 7 träffar.

Imorgon väntas äntligen träning för Gill Lantz igen, har inte blivit sen första gången. Jag fick avboka förra gången eftersom jag låg hemma med matförgiftning. Sen förra veckan kunde hon inte så nu är det äntligen dax! Hoppas på uppehåll så det inte blir inställt på grund av det.

Sen på söndag är det Rönnes inofficiella tävling där jag både ska starta i två klasser och sen hjälpa till som funktionär hela dagen.
Vi har fortfarande inte klätterhinderna helt klara så tar agilityklassen mer som en träning, går han av kontaktfälten kommer jag att ta upp honom igen och därför diska oss själva. Däremot hoppklassen kommer jag köra lite mer seriöst som träning inför de officiella tävlingarna. Jag har dock inte som mål att gå nollat utan mitt mål är att han ska klara av så mycket folk och rörelse som en tävling innebär och han ska kunna koncentrera sig, lyssna och vi ska ta oss runt hela banan.
RSS 2.0