Mitt ljus, min stjärna



Älskade, älskade Maximus. Hur kan man älska en hund så som jag älskar dig?

Jaktprov

I söndags var vi som sagt på jaktprov i Svalöv med Max. Det blev jag som fick gå med honom eftersom pappa fortfarande hade ont i knät. Det gick ganska bra med tanke på att det var första gången jag gick med på jaktprov och att vi inte tränat Max så mycket, han har i princip aldrig blivit släppt i skogen, så vi visste innan att han inte skulle bli godkänd, utan vi tog det som träning.

Vi åkte tidigt, vi skulle vara där lite innan sju på morgonen. Väl där fick jag en gul reflexväst med nummer 8 på. Vi var i tre grupper, jag var i grupp 3 med "startnummer" 7, 8 och 9. Domare var Laila Kalling.

Vi började med haren, han fick fyra harar, den första haren va så dum att jag inte ens fattar varför vi skulle släppa på den, den räknades inte sen. Den andra haren gick okej, den tredje inte alls. Och den fjärde och sista haren gick han riktigt bra på. Han fick bedömning 3, 8, 3, 3.

Sedan var det vattnet. Max som alltid älskar vatten och alltid dyker i och simmar bara småfjuttade vid vattnet, han simmade lite men det räckte tydligen inte, fick kasta en sten för att han skulle simma ordentligt. Bedömningen här blev 6.

Näst på tur var skogsarbetet och det var detta som vi visste att Max inte skulle klara, eftersom vi inte hunnit träna det. Och mycket riktigt, Max sökte inte ut och vi fick bara 1 poäng. Alltså ej godkänt.

Sedan var det skott och apportering, vi började med skott och fick där u.a alltså 8 poäng. När vi kom till apporteringen fick vi välja mellan kråka och and, och jag valde and. Max sprang snabbt ut men tvekade lite när han väl var där, men sen tog han den och sprang in. 7 poäng blev det.

På förighet fick vi högsta poäng, alltså 8.

Vi fick totalt ihop 47 poäng och jag är nöjd med dagen, fast vi inte blev godkända. Max klarade haren och jag fick erfarenheten av att gå jaktprov.

Näsa: 3
Drevskall: 8
Spårvilja: 3
Spårsäkerhet: 3
Skogsarbete: 1
Vattenarbete: 6
Förighet: 8
Skottreaktion: 8
Apportering: 7

Totalsumma: 47p

/Sofie

Hurtta Collection

Har letat sele ett tag till Max, men inte hittat någon som faller mig i smaken. Men idag slog jag på stort, köpte en Hurtta sele med matchande halsband, kanonsnyggt! Kommer såklart vara snyggast av alla (vilket han redan är) haha

Tidigt imorgon bitti åker jag, pappa och Max till Svalöv för att gå jaktprov. Om det är jag eller pappa som går är ännu oklart, beroende på hur pappas knä är imorgon. Lite nervöst ifall jag ska gå. Varit med men aldrig gått själv innan.



Det blev en y-sele denna gång. Halsbandet är likadant som på bilden fast i samma färg som selen. Blått alltså!

/Sofie

We are back

Äntligen! Äntligen har det lossnat, vår svacka är över.

Tog Max och Diezel och stack till klubben idag, träffade Åsa där och vi skulle träna lite fart och motivation. Rakbanor, slalom, däcket och kontaktfält stod på schemat.

När jag kom dit hade Åsa inte kommit så killarna fick springa av sig en stund. Där stod ett 12-pinnars slalom uppe på plan så jag tänkte att jag testar. Och Max tog 12 pinnar utan problem, vad hände där?! Hans motivation verkar ha återkommit! 
körde även lite raka tunnlar och bara sprang innan Åsa kom. Max var superduktig idag! Det slutade med att vi byggde en lite krånglig klass 2 bana och det gick också riktigt bra! Förutom att jag snurra till det lite vid tillfällen så gick det kanon.

Mitt i banan var det en liten raksträcka med däcket mitt i, och Max har ju som sagt innan haft lite svårt med däcket när det är mitt i en bana, men tji fick jag, han hoppade det med fullfart kanon! Jag avbröt och bara skrek, berömde och lekte. Max blev överlycklig haha. Att man kan bli så lycklig med agility. 

Kursen börjar på tisdag och vi har hittat glädjen igen, ser fram emot kursen!

Jaktprov på söndag. Håll tummarna för oss. 

/Sofie

 

Life as we know it


Diezel 2009

Dedär med att designa sin blogg var ju inte de lättaste för en nybörjare. Har lyckats med en header iallafall, bilden längst upp alltså. Sen var jag tvungen till att sluta eftersom jag skulle iväg innan, så jag kommer pilla mer med detta senare när jag har tid.

Angående agiltykurs så är det bestämt, fortsättningskursen börjar nästa tisdag och jag går med Max, hoppas vi kan få upp lite motivation och fart igen som vi haft innan. Har köpt en pipis som extra motivation till honom så nu ska jag bara motivera mig själv. Jag hoppas vi kan hitta tillbaka till vår glädje igen.

Iomed att kursen är på tisdagar så har jag fått hoppa av som hjälpledare för valpkursen på klubben eftersom det går samma tid. Trist eftersom jag tyckte det var riktigt roligt att jobba med dessa människor och hundar, kul att jobba med valpar och kul att få hjälpa dom att sätta grunden för deras samarbete med sin hund.

Har inte träffat mina pojkar på två hela dagar, saknar dom. Får åka inom innan jag ska jobba imorn för att pussa lite på dom!

/Sofie

Ny bloggdesign!

Jag håller på att lära mig designa min blogg just nu, så jag ber om ursäkt för om det ser konstigt ut för tillfället.
Håller på att fiffla med koder och lära mig vart de går någonstans.

Uppdaterat om Max

Sådär, här kommer uppdateringen angående Max handled.
Vi var som sagt hos en specialist i kvidinge på jennyhills djurklinik igår. Han gjorde en full undersökning och klämde och kände på alla hans leder, vi fick gå och springa.
Han kom fram till att det är inga problem med själva handleden av vad han kunde känna, däremot så har han väldigt ont på den tå som han bröt och som veterinären missade. Knutan han har på tassen med hänger ihop med tån, det är som våra knogar ungefär så den är förstorad pga den tå han har ont i.
Han hade också ont uppe i övre frambenet, hans axel kan man säga, men det var i muskeln så det är antagligen att han sträckt sig eller gjort något när vi tränat.

Alltså var det inte så farligt som vi trott, vi ska röntga tass och ben samtidigt som vi röntgar om höfterna i december för att se ytterliggare.
Han går på smärtstillande nu några dagar, sedan kan vi träna som vanligt tillsvidare och han kan därför startas på jaktprovet, dock är han ganska otränad på jaktbiten så vi får se hur det går.

Max höfter har jag heller inte sagt nåt om, vi röntgade honom i slutet på juni, både höfter och armbågar. Det var samma veterinär som missade hans tå som röntgade honom. För det första så gav de honom så mycket lugnande att han var helt utslagen, det tog över ett dygn för honom att vakna ordentligt igen, sedan bilden de tog var inte det minsta rak, varken ryggrad eller nåt låg rak. Och detta har vi fått höra efteråt att allt måste vara rakt, vi ifrågasatte bilden men denna veterinär påstod att det gör ingenting. Detta blev att resultatet blev C på höfterna, Armbågar U.A.

Pga att Max var väldigt nerdrogad och att bilden inte var det minsta rak så har vi valt att röntga om honom, han kanske har C på höfterna, men det vet vi inte säkert förän vi har fått en korrekt bild på honom. Och man får inte röntga om förän minst 6 månader efter det att han blev röntgad, därför gör vi detta i december.

Tills dess kör vi på som vanligt.

/Sofie

Peppar, peppar, ta i trä

Vi skulle aldrig sagt det, nu har alla djur varit sjuka varsin gång och kostat pengar, nu håller de sig friska länge!

Jomenvisst. Max gick raka vägen och skadade sig. Eller skada och skada, har vi riktigt tur så är det inte så farligt men vi vet inte än.

Pappa hade släppt Max på hare och dagen efter gnyr han och skriker så fort han rör högra handleden i vissa vinklar. Samma handled som han skadade i våras. Har vi tur så har han bara trampat fel eller sträckt sig eller nåt. Han hade inte lika ont dagen efter det, alltså igår.

Eftersom vår veterinärklinik som vi gått till innan har gjort ett antal fel i våras med våra hundar, och den så kallade specialisten som vi gick till då med Max handled missade även att han hade några brutna tår. Jag menar som så att en så kallad specialist missar inte brutna tår.
Iallafall. så har vi valt att ringa till en specialist i Kvidinge som vi vet är duktig och vi har tid på torsdag klockan 16!

Även om Max blir bra i benet utan att göra nåt så vill vi ändå att han ska kolla på hans handled för att vi ska veta att det är rätt gjort, och är det inte det så är det bättre man gör något nu när Max fortfarande är ung.
Det är så typiskt att det händer precis nu, innan jaktprov, jakt och agilitykurs.

Vi vet efter torsdag ifall vi kan träna och starta han på jaktprov. Och jag har en inplanerad kurs i agility att gå, eftersom jag får den gratis eftersom jag hållt kurs på klubben så tänkte jag gå den. Men kan kanske gå med Diezel istället bara för att jag ska få kursen. Vi får se vad som händer.

/Sofie

Layouter

Har suttit nu några timmar och pillat med lite nya layouter i photoshop till hemsidan. Dock blir inget bra och jag har börjat om tusen gånger ungefär. Har kollat runt på olika hemsidor för att få lite inspiration men det hjälpte inte de heller.
Till sist så kollade jag mina egna gamla och har nu gjort en ganska enkel, mina layouter brukar se ganska enkla ut och jag vill ha det så. Vill inte ha det så avancerat utan enkelt och snyggt helt enkelt! Jag har tagit lite ideér från en väldigt gammal layout som jag haft så tror det kan bli bra, vet dock inte om jag ska publicera den eller göra en ny, haha vi får se.

Hinner i vilket fall inte ladda upp den idag.

Tänkte jag skulle lära mig hur man designar sin blogg med så denna kanske kan bli lite mer personlig, vi får se när det händer.

/Sofie


En bild på Maximus, nästan 6 månader. Detta är taget på en inofficiell utställning i Höganäs.
Det regnade till och från så Max hade på sig sin söta regnrock, haha

Diverse träning och tävling

I veckan som gått har det blivit träning inför jaktprov, agilitytävling, vildsvinsjakt och utställning i Hässleholm.

Vi har släppt Max lite på hare, men inte så himla mycket på grund av regnet och att det har varit så himla blött på åkrarna. Däremot har vi tränat desto mer apportering och Max är himla duktig! Igår tränade vi med kråka, vi har bara kört med and innan, kråkan smakade inte lika gott men han tog den villigt ändå och kom med!
Sedan valde vi att inte kasta den, utan vi testade att gå en sväng och sen bara släppa den där Max inte såg var den låg och sen gå tillbaka. Han fick söka upp den och apportera vilket han också gjorde himla bra! Ser fram emot jaktprovet som är om redan två veckor!

I torsdags så åkte pappa och jagade vildsvin och tog Diezel med sig. Jag fick ha Max hemma för jag skulle tävla agility på klubben på kvällen och pappa visste inte om han hann hem innan jag skulle sticka. Sagt och gjort så åkte vi till klubben och körde två banor. Och den fartfyllda och glada Max finns inte på plan längre. Har tänkt och funderat, och tänk ännu mer, gör jag något fel? Varför har han inte samma fart, har vi en svacka? Det har gått så bra innan.
Men sen slog det mig, att sedan en pitbull hoppa på honom på agilityplanen så har våra träningar inte varit desamma. Kollade tillbaka på våra träningar efter det och jag tror det är så. Han har tappat fart efter det. Han har tappat glädje. Vi är egentligen uppsatta på en fortsättningskurs i agility som ska börja snart men jag tror vi ska hoppa över den, lägga ner agilityn ett tag. Köra på enbart jakten och sen eventuellt ta upp agilityn ill våren igen. Vi får se men det lutar åt det hållet iallafall.
Efter två otroligt dåliga lopp så kom vi iallafall trea i nybörjarklassen och diskade oss i hoppklassen.

Igår var det dags för ännu en utställning, en inofficiell i Hässleholm. Max var ensam i sin ras och domare var Annika Berntsson. Hans päls verkar gå åt rätt håll och han är inte lika matt i pälsen längre, får hoppas den är helt bra om en vecka då det är officiell utställning i Sofiero. Iallafall, han fick himla bra kritik och efteråt kom ringsekreteraren fram till oss för att berömma honom ytterliggare. Han sa att han hade himla fint steg och att han var himla vacker. Man tackar! Då blir man väldigt glad när man hör sånt!

"20 mån hane. Kraftigt maskulint huvud. Bra pigment, ögon och päls. Korr. bett. Kraftigt förbröst. Stark rygg. Bra ansatt svans. Bra vinklar. Bra pälskvalitet. Rör sig bra. Trevligt temperament, Bra visad."

Detta var kritiken och han fick HP och blev BIR!

I gruppfinalen var vi fem stycken och hon skulle placera fyra. Jag trodde vi hade en chans att placera oss iallafall på sista platsen eftersom cockern knappt ville springa, hon drog den efter sig och tjejen med golden drog och slet i sin, medans Max visade sig utmärkt! Han sprang villigt på framåt utan att jag behöver dra och slita i honom, han springer självständigt. Riktigt duktig var han. Men som alltid åker wachteln ut utan placering och showhundarna placerar sig.

Men jag är lika glad för det, Max är min snygging ändå! :)

/Sofie


Min snygging

RSS 2.0