Uppdaterat om Max

Sådär, här kommer uppdateringen angående Max handled.
Vi var som sagt hos en specialist i kvidinge på jennyhills djurklinik igår. Han gjorde en full undersökning och klämde och kände på alla hans leder, vi fick gå och springa.
Han kom fram till att det är inga problem med själva handleden av vad han kunde känna, däremot så har han väldigt ont på den tå som han bröt och som veterinären missade. Knutan han har på tassen med hänger ihop med tån, det är som våra knogar ungefär så den är förstorad pga den tå han har ont i.
Han hade också ont uppe i övre frambenet, hans axel kan man säga, men det var i muskeln så det är antagligen att han sträckt sig eller gjort något när vi tränat.

Alltså var det inte så farligt som vi trott, vi ska röntga tass och ben samtidigt som vi röntgar om höfterna i december för att se ytterliggare.
Han går på smärtstillande nu några dagar, sedan kan vi träna som vanligt tillsvidare och han kan därför startas på jaktprovet, dock är han ganska otränad på jaktbiten så vi får se hur det går.

Max höfter har jag heller inte sagt nåt om, vi röntgade honom i slutet på juni, både höfter och armbågar. Det var samma veterinär som missade hans tå som röntgade honom. För det första så gav de honom så mycket lugnande att han var helt utslagen, det tog över ett dygn för honom att vakna ordentligt igen, sedan bilden de tog var inte det minsta rak, varken ryggrad eller nåt låg rak. Och detta har vi fått höra efteråt att allt måste vara rakt, vi ifrågasatte bilden men denna veterinär påstod att det gör ingenting. Detta blev att resultatet blev C på höfterna, Armbågar U.A.

Pga att Max var väldigt nerdrogad och att bilden inte var det minsta rak så har vi valt att röntga om honom, han kanske har C på höfterna, men det vet vi inte säkert förän vi har fått en korrekt bild på honom. Och man får inte röntga om förän minst 6 månader efter det att han blev röntgad, därför gör vi detta i december.

Tills dess kör vi på som vanligt.

/Sofie



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0