Sista jakthelgen



Sista jakthelgen är då över för säsongen. I helgen fick även gamla Zeke jaga en sväng vilket resulterade i att han knappt kunde gå sen, så det var det officiella avslutet för honom, hans sista jaktdag någonsin. Nu förblir han hemmahund.

Jag hade planerat att träna agility i ett ridhus igår som träning inför A1an där vi ska just träna i ett ridhus. Och eftersom Max inte tyckte det var så kul att vara i ett ridhus så tänkte jag träna detta. Men även Max var halt efter helgen så det blev inget av det. Får hoppas jag har en plats i ridhusträningen nästa måndag istället.

Istället för agility så valde jag att vänja Max vid cykeln eftersom jag har tänkt börja cykla med honom nu efter jakten för att försöka behålla så mycket av alla hans muskler som möjligt. Han var inte så jättehalt igår men valde att bara gå med honom bredvid cykeln och inte låta honom springa. Det gick faktiskt bra, han tyckte det var konstigt först men vande sig ganska snabbt.

Det blir absolut mer cykelträning sen! :)

Vattensvans



Efter jakten i söndags märkte vi att Max gick konstigt med bakdelen och att hans svans bara hängde. Han har fått vattensvans igen. Han fick vattensvans första gången förra året någon gång och har de fått det en gång kan de lättare få det igen. Så vila, värme och smärtstillande.

Stackars Max, han ser så yngklig ut, han som alltid har en svängande och glad svans bara går och hänger.

För de som inte vet så är vattensvans något som kan drabba hundar som blir blöta och kalla, om de badar i kallt vatten eller är ute länge i regn utan att man håller de varma och ser till att de torkar snabbt efteråt. Det är en inflammation i nervtrådarna i svansroten och det går över av sig själv, det är vila och värme som gäller, och har hunden väldigt ont kan man ge smärtstillande och antiinflammatoriska mediciner. Det går över på några dagar, en vecka och blir det inte bättre så ska man uppsöka veterinär.

Förra gången gick det över av sig själv på en vecka, och han behövde inte smärtstillande. Denna gången har vi gett honom smärtstillande som även verkar antiinflammatoriskt och det verkar gå snabbare denna gången, troligen på grund av smärtstllandet.

Lyckad jakt!



Både igår och idag har pappa varit iväg och jagat. Igår var han i småland med Diezel och han var väldigt duktig. Många av jägarna hade tydligen berömt honom för hur han söker, hittar och driver djuren. Han drev främst älg igår har jag för mig.

 Idag har han varit i våxtorp och han hade både Diezel och Max med sig. Diezel har drivit på avstånd, han funkar bäst på stora marker då han söker ut så himla stort. Vilket kan vara både bra och dåligt. Perfekt på stora marker men lite sämre på små då han gärna sträcker sig längre.

Max däremot har gjort tre kanondrev varav två troligen var vildsvin. Det sista drevet var ett rådjur som sedan blev skjutet för Max! Det första djuret för Max alltså. Duktiga kille!

Sista helgen nästa vecka med jakt sedan är jakten över för denna säsongen för killarna.

Resultat



Igår var vi som sagt iväg på en träningstävling i ett ridhus som Rönne Hu anordnade. Dagen började med att pappa åkte iväg på jakt med Diezel och Max blev jätteledsen för han inte fick följa med, så han hade lite jakt i skallen hela dagen sen :)

Man kan se resultatet på två sätt, om man ser det resultatmässigt så gick det uselt då vi diskade oss i båda klasserna. Den första klassen diskade jag mig frivilligt då jag tog om en kombination. Iallafall, träningsmässigt gick det okej. Han hade svårt att koncentrera sig och fokusera med så mycket folk och just alla dofter och grejer i ett ridhus. Men på det stora hela är jag nöjd, slalomen satt kanon! Och nu vet jag att vi verkligen behöver träna mer på tävlingssammanhang. Det är verkligen två olika hundar jag har, en Max som är kanon och jätteduktig på Rönnes plan och en Max som har svårt att fokusera när vi är någon annanstans. Vilket inte är så konstigt då vi större delen av vår träning har tränat på just Rönne.

Funderar på om man skulle åka runt på lite olika ställen och träna om man kan få möjlighet till det. Det hade gett bra träning för både Max och mig.

Vilar oss i form


Bilden är från vår promenad innan idag

Idag tar vi det lugnt, har varit ute på en promenad i det fina och sköna vädret. Det är så skönt att man kan lita så pass mycket på Max att man kan släppa honom och ha honom lös. Det underlättar för så mycket.

Imorgon är det träningstävling i agility. Även om det "bara" är en träningstävling så kommer jag tänka att det är en riktig tävling eftersom jag vill se hur Max reagerar på tävlingssammanhang och det är bra träning inför kommande tävlingar. Dock är inte resultatet det viktigaste för mig imorgon utan det är hur Max uppför sig, hur han reagerar i ett ridhus med nya dofter och så vidare.

Vi vilar oss i form helt enkelt och kommer inte göra så många mer knop idag :)

Pinewood Kilimanjaro!



Beställde i måndags kväll dessa byxorna att träna hund i, sköna till ett bra pris! Och idag har dom kommit! Lycka! Hämtar ut dom imorgon, sen är de bara att träna på! ;D

A1 utbildning!



I helgen har jag befunnit mig på Råådalens brukshundklubb för första delen av min A1 utbildning, alltså agilityinstruktörsutbildning. Det har varit väldigt intressant och givande men det är otroligt jobbigt att sitta och lyssna hela dagen, till sist blir det gröt i hjärnan typ.

Hela lördagen satt vi inne och hade teori, vi var nio stycken från olika ställen. Vi var från Rönne, bjuv, burlöv, Landskrona och Lomma och alla var i olika nivåer från nybörjare till en som har tävlat landslaget. Vi hade både föreläsningar, diskussioner och grupparbeten och man lärde sig mycket. Mycket kunde man sedan innan men man fick liksom bekräftelse på att det man kan är rätt och man fick även en del andra synsätt och alternativa inlärningssätt som man kan ta till om det skulle vara en metod som inte funkar på en viss hund. Denna dagen var vi där från 8 på morgonen till runt kvart i 6 på kvällen så man var ganska trött.

På söndagen började vi med att åka till ett ridhus i Ekeby för att hålla en liten mini kurs. Där kom ekipage där de flesta aldrig hade testat på agility, några hade testat innan. Vi var i tre grupper sedan dagen innan och varje grupp fick en del ekipage som vi skulle ha hela förmiddagen. Min grupp hade fyra stycken hundar, tre som aldrig testat agility och en som gått någon kurs. Vi hade delat upp hindrena så att vi i gruppen visade vars tre hinder. Och dessa hinder skulle vi gå igenom med deltagarna och låta dom testa med sina hundar. Jag hade rund tunnel, balansen och A-hindret. Jag tyckte allt gick bra och man kände att man kunde detta och det var kul! Under tiden som vi höll på så antecknade vi om varandra positiva och negativa saker som man kunde förbättra. I vår grupp blev det inte så mycket negativt och vi var alla duktiga tycker jag. Vi fick även läsa omdömme som deltagarna i vår grupp hade skrivit och det var intressant att läsa. Alla hade positiva saker att säga, den enda negativa var att vi kunde gått in lite mer ingående på vissa saker men eftersom det bara prova på och vi hade cirka 10 minuter på varje hinder tog vi upp det som vi tyckte var viktigast och de fick sedan prova på, sen om de ska fortsätta så får de gå en kurs.

Detta höll vi på med fram till lunch. Frusna var vi när vi kom tillbaka till klubbstugan och det satt bra med varm mat. Sedan fortsatte vi med teori fram till halv 6 ungefär. Trött i huvudet var man här med. Man somna gott på kvällen iallafall!

Detta har varit en väldigt givande helg och ser fram emot nästa helgtillfälle som är om 5 veckor tror jag det var. Tills dess har vi i läxa att göra en kursplanering, två kombinationer som kan utveckla en nybörjarhund och sedan ska vi även läsa igenom kompendiet vi fått och alla nya regler.

Nästa gång ska vi även köra med våra egna hundar, ska bli spännande och se om Max kan uppföra sig då ;)

Jakt



I helgen har det varit jakt för pappa och killarna.

I lördags var de på Söderåsen och båda har varit väldigt duktiga. Det sköts hjort för Diezel och Max drev rådjur dock blev det inte tillfälle att skjuta då riktningen var fel. Men både har varit väldigt duktiga.

I söndags så var de och jagade i Eket, Örkelljunga och även här har de väldigt duktiga. De drev båda rådjur, dock på fel sida av gränsen så det blev inget skjutet för dom.

Kan tycka det är dax att skjuta nåt för Max snart ;) Men det kommer väl.

Agilityträning!



Idag så stack jag äntligen iväg för att träna lite agility. Har nog inte tränat sedan i november tror jag, och eftersom det skulle komma snö nästa vecka så fick jag passa på. Hade som plan att köra igenom alla hinder inför tävlingen nästa vecka och sen träna lite extra på slalom och kontaktfält.

Sagt och gjort jag stack dit, tog lite hinder var för sig som däcket, platten och slalom allt gick jättebra! Vila är bra ibland! Min fina kille, han är bäst! Sedan stod där en kombination av hinder som jag körde lite byten, främst bakombyten, lite handling på avstånd, en del snäva svängar och ville att han skulle dra på hindrena själv. Vilket gick jättebra, han börjar bli så pass säker att han drar på hindrena, är riktigt duktig på framåtsändande, jag behövde inte följa med honom utan kunde handla honom på avstånd och våra byten och snäva svängar gick kanon! Underbart!

Sedan kom Åsa med sin dotter Jennifer och de körde också lite med sina hundar. Max hade lite svårt att koncentrera sig för han ville bara leka med Paula ;) Men det är bra träning och jag fick kämpa för hans fokus. Jag tränade lite klätterhinder och kontaktfält och det går framåt, vippen är inget problem att köra själv längre, jag vågade släppa upp honom själv och han löser det själv, inga problem säger Max :P kontaktfälten fortsätter vi att tjata, varför stanna och vänta när man bara kan fortsätta verkar Max tycka ;)

Efter detta så tyckte han att leksaken jag hade med inte var så kul längre så jag plockade fram Dobbie, en pipleksak som han älskar men som jag inte använt så mycket då jag tycker han har för mycket fokus på mig och inte hindrena men idag gick det väldigt bra, tror det är för att han har blivit så säker på hindrena.

Så detta medförde att han drog helt själv på slalom och jäklar vilken fart han hade! Så snabbt har han aldrig kört tolv pinnar slalom innan! Och vet ni vad, HAN KÖRDE 12 PINNAR HÖGERSLALOM!! Jag stog som en fågelholk och bara vad hände?! Han kan 4 pinnar högerslalom hemma i trädgården men 12 pinnar på plan?? Underbart!

Så detta avslutade vi med och han ville bara köra mer mer mer!

Min fina älskade kille ♥

Födelsebarn!



Zeke blir idag 9 år!  ♥

Hurtta Collection



Only the best is good enough

Hjärtat



You raise me up

Dålig uppdatering





Dålig uppdatering, Har snart jobbat en vecka i streck så det är därför.
Men efter en vecka med jobb så innebär det en veckas ledighet!
I helgen blir det A1 utbildning, det ser vi fram emot!

Mål 2012



Jag kände att det kanske var dags att skriva våra mål för 2012.

MÅL
» Säkra kontaktfält
» Få till ett snabbt & säkert slalom
» Få till ett högerslalom 
» Starta officiellt i agility & hopp = Leka på tävlingsbanorna & få lika säkra tävlingslopp som träningarna.
» Godkänt jaktprov

BONUS MÅL
» Plocka en pinne i agility eller hopp

Detta är de mål jag hittils har funderat på, sen planerar jag även att gå lite kurser för att utveckla oss vidare. Jag planerar även att starta officiellt i april så jag har cirka 3.5 månad på mig. Våra problem är såklart kontaktfälten och slalomet. Max har inga problem med Aet och balansen utan det är jag som är petig med att jag vill att han stannar tills jag säger okej. Vippen är väl den som är lite problem, jag är lite feg och får för mig att om det går för fort över så kanske han slår i för hårt och blir rädd. Medans Max är hur kaxig som helst. Jag ska bara våga släppa den fegheten och köra.
Sen vad gäller slalom så börjar det arta sig, bara ytterliggare träning som gäller så de blir säkert. Högerslalom har inte alls gått bra så vi har satsat på vänsterslalom för att sedan gå över till höger. Har kört 4 pinnar högerslalom de sista träningarna och det verkar gå bra.

Så att vi ska kunna starta officiellt i april verkar inte vara något problem. Och jag har som mål att endast leka runt och testa banorna lite. Få känna på hur Max beter sig på en tävling och hur han reagerar på andra banor och så vidare. Sen skulle vi placera oss eller ens nolla ett lopp det är bara ett stort bonus. Nästa år däremot ska vi satsa högt. Men än så länge leker vi bara!

What makes you beautiful





Mysdag





Det blev ingen agilityträning idag, tyvärr. Istället tog jag och Max sovmorgon och sen gick vi ut på en lång runda och upptäckte nya vägar här i stan där jag aldrig varit innan. Promenaden avslutades sedan med att jag släppte honom i rastgården en liten bit härifrån. Skitig som bara den var han när vi kom in, inget roligt väder alls att vara ute i. Nu ligger han och sover här bredvid mig när jag sitter vid datorn. Blir snart att göra sig iordning för att köra hem och lämna Max och sen åka till jobbet.

Stadshunden Max

Max har följt med mig hem till stan för att leka stadshund. Det första han gör som alltid när han kommer hem till mig  lägenheten är att hoppa upp och lägga sig i min säng, söte. Nu ska vi snart ut på en kissrunda innan vi ska sova. Imorgon har jag planerat agilityträning (äntligen!!) innan jag ska jobba på kvällen.





Nybörjarkurs agility



Sitter och håller på att knåpa ihop en kursplan för en nybörjarkurs i agility. Ska gå A1an nästa helg för att bli instruktör på riktigt ;) Och då kan det vara bra att ha börjat på kursplanen. Har gjort så pass mycket som första kurstillfället så det går framåt iallafall. Bara sju kurstillfällen kvar! Det är faktiskt roligt att sitta och sätta ihop lite banor och kombinationer. Får hoppas det blir bra tillslut!

2012



Uppifrån vänster: Ajax - Zeke
Nerifrån vänster: Max - Diezel

Att skriva 2012 känns helt fel men man vänjer väl sig. Jag försökte halvhjärtat ta lite foton på hundarna igår, resultatet blev inte det bästa. Det är verkligen inte lätt att få fyra hundar till att sitta still så pass länge att alla hinner komma på plats. Sen att fota hundarna inomhus är ju inte direkt min starka sida som ni kanske märker.
Killarna är så söta, alla rör sig och håller på medans Zeke sträcker på sig och håller sin pose hela tiden, han har ingen variation utan han kör på samma pose, han vet att den funkar ;)

Klickerträningen

Jag har testat klicka in Sigge nu, katten alltså. Har testat två gånger bara så han har inte hunnit lära sig nåt än. Men han förstår klicket ibland så blir mer träning på bara klick innan vi går vidare. Att klickerträna en katt är inte lika lätt som en hund, en hund fattar nog snabbare, eller mina har iallafall gjort det. Men vi ska träna vidare och se om vi kommer någonstans.

Gott nytt år



Passar på att hälsa Gott nytt år!

RSS 2.0