A1 utbildning!



I helgen har jag befunnit mig på Råådalens brukshundklubb för första delen av min A1 utbildning, alltså agilityinstruktörsutbildning. Det har varit väldigt intressant och givande men det är otroligt jobbigt att sitta och lyssna hela dagen, till sist blir det gröt i hjärnan typ.

Hela lördagen satt vi inne och hade teori, vi var nio stycken från olika ställen. Vi var från Rönne, bjuv, burlöv, Landskrona och Lomma och alla var i olika nivåer från nybörjare till en som har tävlat landslaget. Vi hade både föreläsningar, diskussioner och grupparbeten och man lärde sig mycket. Mycket kunde man sedan innan men man fick liksom bekräftelse på att det man kan är rätt och man fick även en del andra synsätt och alternativa inlärningssätt som man kan ta till om det skulle vara en metod som inte funkar på en viss hund. Denna dagen var vi där från 8 på morgonen till runt kvart i 6 på kvällen så man var ganska trött.

På söndagen började vi med att åka till ett ridhus i Ekeby för att hålla en liten mini kurs. Där kom ekipage där de flesta aldrig hade testat på agility, några hade testat innan. Vi var i tre grupper sedan dagen innan och varje grupp fick en del ekipage som vi skulle ha hela förmiddagen. Min grupp hade fyra stycken hundar, tre som aldrig testat agility och en som gått någon kurs. Vi hade delat upp hindrena så att vi i gruppen visade vars tre hinder. Och dessa hinder skulle vi gå igenom med deltagarna och låta dom testa med sina hundar. Jag hade rund tunnel, balansen och A-hindret. Jag tyckte allt gick bra och man kände att man kunde detta och det var kul! Under tiden som vi höll på så antecknade vi om varandra positiva och negativa saker som man kunde förbättra. I vår grupp blev det inte så mycket negativt och vi var alla duktiga tycker jag. Vi fick även läsa omdömme som deltagarna i vår grupp hade skrivit och det var intressant att läsa. Alla hade positiva saker att säga, den enda negativa var att vi kunde gått in lite mer ingående på vissa saker men eftersom det bara prova på och vi hade cirka 10 minuter på varje hinder tog vi upp det som vi tyckte var viktigast och de fick sedan prova på, sen om de ska fortsätta så får de gå en kurs.

Detta höll vi på med fram till lunch. Frusna var vi när vi kom tillbaka till klubbstugan och det satt bra med varm mat. Sedan fortsatte vi med teori fram till halv 6 ungefär. Trött i huvudet var man här med. Man somna gott på kvällen iallafall!

Detta har varit en väldigt givande helg och ser fram emot nästa helgtillfälle som är om 5 veckor tror jag det var. Tills dess har vi i läxa att göra en kursplanering, två kombinationer som kan utveckla en nybörjarhund och sedan ska vi även läsa igenom kompendiet vi fått och alla nya regler.

Nästa gång ska vi även köra med våra egna hundar, ska bli spännande och se om Max kan uppföra sig då ;)



Kommentarer
maja o zoro

sv; tack ! det värmer ska du veta <3



kul med A1 utbildning :)

2012-01-17 @ 19:12:26
URL: http://majazoro.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0