Mira

Igår hämtade vi hem lilla söta Mira. En tigrerad liten kattunge med vit nos och vita fötter.
Efter att Theo blev överkörd har det varit så tomt utan katt, fast vi har många hundar. Och vi hade ingen som tog mössen på gården. Max har också saknat honom då de lekte som bröder, de var bästa vänner. Men igår fick vi hem lilla Mira, väldigt lik Theo är hon men hon har mer vitt på sig. 

Theo hade bott med en hund när han va liten så han hade inga problem att läsa av hundarna. Mira däremot har aldrig sett en hund i hela sitt liv och tycker det är några äckliga och fula varelser som bor här. Så fort de kommer nära så blåser hon upp sig, steppar på sidan, spottar och fräser. Söt är hon. Hundarna tycker bara hon är konstig som beter sig så, så betedde sig inte Theo verkar de tycka.

Det går bra med alla hundar utom Max för alla struntar i henne, utom Max. Max vill leka och har från första stund älskat henne som han älskade Theo. Men Mira älskar inte Max, tvärtom, han är den äckligaste av dom allihop.

Det blir nog bättre om några dagar, hon får ha en chans att lära sig deras språk och lära sig att dom är lite konstiga, eller mycket konstiga.

Liten blir stor

Kan inte fatta att det har gått så fort, det var precis som Max va lite.. Nej han fyller inte år idag, men snart. Den 23 december är han 2 år. Kollade igenom lite bilder och åh så söt han var! Han blir bara vackrare och vackrare den hunden.









Underbara fredag

Då va de fredag igen - skönt!

Har spenderat min dag med skola och plugg och sen hem och mysa med mina pojkar. Sedan stack jag och pappa iväg till hylte lantmän för att shoppa lite jaktgrejer. Pappa skulle ha lite grejer till sin jaktradio och en jacka och lite sådär, jag däremot var ute efter ett par byxor. Har kollat mycket på Chevalier's byxor arizona pro pants och hoppades på att de hade dom. Det hade dom, dyra men åh så sköna! Blev helt kär i dessa byxorna. Perfekta att träna hund i! Dock var damstorlekarna slut så jag provade ett par herr, de passade men eftersom de är herr byxor blev de ju lite väl mycket tyg i skrevet, inte snyggt ;) Så de blev inga byxor för mig idag. Men vet vad jag vill ha iallafall! Hoppas på att få komma iväg till Engelsons någon gång så jag kan kolla deras byxor, har ett par liknande för betydligt mindre peng, dock inte samma kvalité kan jag tänka mig. Går ju ungefär 4 såna byxor på ett par Chevalier ^^

Men men, Sedan har jag äntligen bestämt mig för vad jag önskar mig i julklapp. Ett nytt objektiv, rättare sagt ett Nikon 50/1,8
Mamma har lovat att köpa det till mig så idag skulle jag in och handla det eftersom hon inte alls vet vad det är för något haha. Tyvärr hade de inte objektivet hemma så var tvungen att beställa det :( Jag som hade hoppats få tjuvstarta lite och leka med det idag. Förhoppningsvis kommer det nästa vecka så jag kan leka liiiite med det innan jag packar ner det igen och ger det till mamma för att bli julklapp :)

Tack snälla snälla mamma & pappa ♥

Spår

Spåret i tisdags gick sådär, det hade nog inte legat tillräckligt länge och Max tog mycket i vinden, men han hittade slutet iallafall.

Idag la jag ett nytt spår och lät det ligga ytterliggare några timmar. Det gick bättre, raksträckorna går bra det är 90 graders vinklarna som han villar bort sig i, men han hittar tillbaka efter att han villat runder lite. Sista raksträckan gick det jättebra. Så mer träning helt enkelt! Det märks att vi inte spårat så mycket med honom iallafall.

Vildsvinsspår


Har nu efter jobbet varit ute mitt på den mörka åkern och lagt spår till Max. Hade med en ficklampa så folket som körde förbi undrade väl vad jag höll på med. La ett spår med en vildsvinsklöv och det blev ett drygt 200 meter långt spår med en 90 graders vinkel plus lite andra småvnklar. Nu får det ligga ett tag så ska i se om Max hittar de. Har inga markeringar någonstans hur jag gått så de gäller att lita på honom.

Det är bra när det är bra

Vilken hund jag har! Han är så duktig!
Körde ett pass agility igår med Åsa, vi byggde en bana med lite blandade svårigheter. Jag ser äntligen ljuset i tunneln och vet att vi är påväg någonstans, vi går framåt inte bakåt!

Det är så kul att se han kämpa på och att han börjar dra mer på hindrena själv, så länge jag höjer rösten och peppar honom med rösten så ökar han fart och peppas. Kan inte beskriva hur glad jag är över att vi kommit såhär långt, och längre ska de bli! :)

I have a good feeling

Har en bra känsla. Känns verkligen som om vi kommer vara klara att starta officiellt till våren!

Satt igår och kollade lite tävlingar på SBK tävling och åh va jag längtar! Blir inte jättemycket agilityträning nu när det är jakt men lite hinner vi med. Ska iväg eventuellt på torsdag och träna med Åsa. Underbara Åsa :) Ska fixa ihop en bra bana tills dess tänkte jag!

Sista kursen för mig att bli instruktör är planerad, A1an går en helg i januari och en helg i februari sen är jag agilityinstruktör med.

Andra nyheter, Pappa och killarna jagar på, i helgen har Max drivit flera olika djur och långt har han drivit med. Dock sköt de inte efter honom, vilket var synd.
RSS 2.0