Summering av hösten

 
Hoppsan, här har jag då inte varit flitig! Blir lätt så när man inte är så aktiv med hundarna. Eftersom det är jakt på hösten så blir det inte mycket hundträning för min del.
 
Som sagt, det har jagats en hel del. Max är inne på sin andra säsong och det går bra, det har blivit skjutit lite djur för honom, bland annat vildsvin.
 
Blir lite mobilbilder i detta inlägg, därav den urusla kvalitén.
 
 
Vi har haft lite skador i höst. Max sprang på tre vildsvin i skogen påväg tillbaka efter ett släpp. Troligen dök de upp ganska plötsligt och han blev både biten "spetsad" i bröstkorgen och troligen översprungen. Pappa hörde hur han skrek men såg på gps:en att han var påväg tillbaka. Väl hos pappa föll han ihop, otrolig vilja av Max att ta sig tillbaka trots allvarlig skada. Han hade så ont att pappa knappt kunde röra honom, men pappa fick bära honom ut ur skogen. Eftersom bilen var en bit ifrån gick pappa till ett hus och frågade om Max kunde sitta där tills han hämtat bilen, kvinnan som bodde där erbjöd sig då att köra pappa och Max till bilen. En eloge till kvinnan som därav gjorde att Max kom in snabbare till veterinären!
 
Väl vid bilen var det bara att köra till djursjukhuset. Han fick smärtstillande och veterinären ville han skulle stabiliseras i allmäntillståndet innan de opererade, vilket de gjorde dagen efter. Så vi visste inte hur allvarligt det var. Det visade sig att han hade punkterat lungan och blodansamligar där, men annars oskadd. Max hade verkligen änglavakt! Två dagar senare kunde vi hämta hem honom.
 
 
 
Sen när Max var frisk igen var det Diezels tur, han hade en klo som fick opereras bort, inget allvarligt men ändå bandage och vila.
 
Max har återhämtat sig väldigt bra och han går tufft på vildsvinen trots att han blivit skadad, ingen rädsla där inte och de har kunnat skjuta vildsvin för honom efter skadan också.
 
Max har även hunnit fylla tre år, och Zeke har fyllt tio.
 
Nu är hundjakten slut och så fort planen är redo att användas blir det agilityträning igen. Jag har inte bestämt hur mycket vi ska tävla än, får se hur det går. Kommer nog starta någon liten tävling men inga stora tror jag. Vi får se hur det går helt enkelt.
 
 
Väntan på valp fortsätter, tiken som skulle löpt i höstas har fortfarande inte löpt så ifall att där inte blir några valpar har jag kontaktat lite andra kennlar där jag anser att de har intressanta kullar. Så valp ska det väl blir till mig också, varifrån är ännu oklart då jag har kontakt med lite olika kennlar. Men är ute efter en valp nu till våren eller sommaren så snart ska här nog titta in en liten Aussie valp.
 
 
RSS 2.0