Vattensvans



Efter jakten i söndags märkte vi att Max gick konstigt med bakdelen och att hans svans bara hängde. Han har fått vattensvans igen. Han fick vattensvans första gången förra året någon gång och har de fått det en gång kan de lättare få det igen. Så vila, värme och smärtstillande.

Stackars Max, han ser så yngklig ut, han som alltid har en svängande och glad svans bara går och hänger.

För de som inte vet så är vattensvans något som kan drabba hundar som blir blöta och kalla, om de badar i kallt vatten eller är ute länge i regn utan att man håller de varma och ser till att de torkar snabbt efteråt. Det är en inflammation i nervtrådarna i svansroten och det går över av sig själv, det är vila och värme som gäller, och har hunden väldigt ont kan man ge smärtstillande och antiinflammatoriska mediciner. Det går över på några dagar, en vecka och blir det inte bättre så ska man uppsöka veterinär.

Förra gången gick det över av sig själv på en vecka, och han behövde inte smärtstillande. Denna gången har vi gett honom smärtstillande som även verkar antiinflammatoriskt och det verkar gå snabbare denna gången, troligen på grund av smärtstllandet.


Kommentarer
Kristin

Det har Spexa med fått en gång och jag är förvånad över att hopn inte fått det nu i vinter då hon är en över runt badare :)



Hoppas du får en härlig helg!

2012-01-27 @ 11:05:12
URL: http://www.warnbring.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0